Brittiläinen pelikriitikko ja sisällöntuottaja John ”TotalBiscuit” Bain nukkui pois viime yönä Suomen aikaa. Bain oli kärsinyt jo useamman vuoden ajan paksusuolen syövästä, joka toistuvista hoidoista huolimatta levisi muualle elimistöön. Huhtikuun lopulla Bain ilmoitti, ettei syövän parantamista tulla enää yrittämään ja että tulevat hoidot tulevat keskittymään hänen mukavuutensa varmistamiseen.

Bainin poismeno tuli monelle yllätyksenä, sillä hän kävi vielä viime viikolla leikkauksessa, jonka tarkoituksena oli lieventää syövän tuomia kipuja merkittävästi. Bainin arvioitiin palaavan takaisin podcastinsa isännäksi jo parin viikon sisällä.

E-urheilumaailmassa Bain tunnetaan parhaiten Starcraftin puolella. Tämä toimi selostajana useissa StarCraft 2 -turnauksissa, mukaan lukien Dreamhackissa, Asus ROG:ssa ja MLG Pro Circuitissa. Lisäksi Bain perusti oman SHOUTCraft -turnaussarjansa ja oli nykyään lakkautetun Axiom-joukkueen omistaja.

Kriitikkona Bain on jättänyt pysyvän jäljen peliteollisuuteen ja e-urheiluun. Hän otti usein osaa e-urheilusta käytävään keskusteluun joko Twitterissä tai Youtuben ja Twitchin kautta. Tämän vaikutuksesta kertovat lukuiset pelialalla toimivien henkilöiden päivitykset ja osanotot.

eUrheilu.com esittää oman osanottonsa Bainin perheelle, lähipiirille ja niille faneille, joita tämän poismeno on koskettanut.

Lähde: John Bain Kuvalähde: Liquidpedia