League of Legendsin ja Valorantin kehittäjä  Riot Games ilmoitti maanantaina sovitelleensa vuonna 2018 nostetun, sukupuoleen kohdistuvaa syrjintää koskevan ryhmäkanteen 100 miljoonalla dollarilla. Summasta 80 miljoonaa dollaria jaetaan ryhmäkanteen jäsenille ja 20 miljoonaa dollaria korvaamaan kantajien oikeuskäyntikuluja. 

Vuonna 2018 uutissivusto Kotaku haastatteli Riotin naispuolisia työntekijöitä ja paljasti yhtiössä vallitsevan syrjinnän ja seksistisen ilmapiirin. Jutun julkaisun jälkeen Riotilla työskennelleet Jessica Negron ja Melanie McCracken nostivat yhtiötä vastaan ryhmäkanteen, jossa sitä syytettiin naispuolisten työntekijöidensä syrjimisestä ja seksuaalisesta ahdistelusta. Vuonna 2019 Riot yritti sovitella oikeusjuttua 10 miljoonalla dollarilla, mutta Kalifornian oikeudenmukaisen työllisyyden ja asumisen laitos (DFEH) puuttui asiaan sanoen työntekijöiden olevan oikeutettuja jopa 400 miljoonan dollarin korvauksiin. 

Sovittelun mukaan korvauksiin ovat oikeutettuja kaikki naispuoliset työntekijät, jotka ovat työskennelleen Riotilla vuosien 2014 ja nykyhetken välillä. Aiemmin aloittaneet ja pisimpään firmassa työskennelleet työntekijät ovat oikeutettuja suurempiin korvauksiin. Lisäksi Riotin ja DFEH:in valitsema kolmas osapuoli tulee valvomaan yhtiön toimia seuraavan kolmen vuoden ajan, muun muassa tarkkaillen työntekijöiden esittämiä valituksia ja pitäen huolta, että kaikille työntekijöille maksetaan oikeudenmukaista palkkaa. 

Lähde: Washington Post