Massiivisen World Electronic Sports Gamesin (WESG) Hearthstone turnauksen Pohjoismaiden ja Baltian ensimmäinen karsinta pelattiin launtaina.

Hearthstonen kohdalla WESG:ssä kilpaillaan 190 000 dollarin palkintopotista. Lopputurnaukseen valitaan yhteensä 48 pelaajaa ympäri maailmaa. Pohjoismaiden ja Baltian karsinnoista turnauspaikkoja on jaossa kaksi kappaletta, joista jälkimmäinen ratkeaa 30.11.

Karsinnoissa pelasi yhteensä 97 pelaajaa joista 12 suomalaista. Parhaan kahdeksan joukkoon ylsivät heistä Kufdon, Drafkunex, NoRage ja eilic. Voiton turnauksesta vei lopulta Evgueni “eilic” Ilichko joka voitti ruotsalaisen Peter ”Deathboose” Laihisen finaalissa vakuuttavalla 3-0 tuloksella.

Eilic on noussut viimeisen vuoden aikana noussut ehdottamasti yhdeksi Suomen kovimmista Hearthstone pelaajista. Hän on päässyt useaan otteeseen Hearthstonen maailmanmestaruuskiertueen pudotuspeleihin, viimeisimmän kerran tämän vuoden ensimmäisellä kaudella. Eilic saatetaan nähdä pudotuspeleissä myös joulukuussa, sillä hän on tällä hetkellä 71. sijalla Euroopan tilastoissa.

Finaali pelataan maaliskuussa Kiinassa. Hearthstonen lisäksi tapahtumassa pelataan Counter Strikeä, Starcraftia ja Dota 2:hta. Counter Strikessä tai Dotassa ei suomalaisia valitettavasti nähdä, sillä HAVU ja 3 Aegises 2 Anchors hävisivät molemmat tahoillaan karsintafinaaleissa. Starcraftissa on vielä toinen karsinta pelaamatta, joten on hyvinkin mahdollista, että tuore maailmanmestari Joona ”Serral” Sotala lähtee eilicin seuraksi Kiinanmatkalle.

Pääturnauksen palkinnot

  • 1. – $100 000
  • 2. – $40 000
  • 3. – $20 000
  • 4. – $10 000
  • 5 – 8. – $5 000