Selkä seinää vasten pelannut ENCE palasi omalle tasolleen Champions Cup Finals -turnauksessa Maltalla, hävityn ensimmäisen ottelun jälkeen. Ottelussa olikin varsin suuret panokset, sillä tämän aamuisen ottelun häviävän osapuolen turnaus päättyisi siihen. Elintärkeään otteluun se sai viime aikoina varsin tutun vastustajan kiinalaisen TYLOOn, joka on useamman kerran laittanut suomalaiset koville.

Eilisen pelillisen katastrofin ja tämän päivän ottelu olivat kuin yö ja päivä. Eilisessä (BO1) -ottelussa näytti, ettei suomalaisilla toimi yhtään mikään. Kun taas heti tämän päivän ottelun alkumetreistä alkaen näytti, että koko suomalaisviisikko on yhdessä palvelimella.

Ensimmäisenä karttana pelattiin TYLOOn valitsema Inferno. Kyseinen kartta onkin ollut suomalaisille erittäin vaikea viime aikoina, kun taas seuraavaa kartta (Mirage) on ollut paljon suotuisampi.

Ensimmäinen Inferno laskettiin etukäteen TYLOOn mahdollisuudeksi, sillä suomalaisten otteet siinä eivät ole olleet mitenkään positiivisesti mairittelevia. Heti ensimmäisistä kierroksista lähtien ENCE pääsi pelamaan omaa peliään ja otti kerta toisensa jälkeen kierroksia ja karkasi varsin nopeasti 5-0-johtoon.

Suomalaisten selkä ei katkennut, vaikka TYLOO pääsikin kartan toisella puoliskolla varsin lähelle. Infernossa nähtiin yksi ässäkierros, sillä suomalainen nuori osuja Jere ”sergej” Salo onnistui putsaamaan serverin yksinään kiinalaisvastustajista. Lopulta suomalaiset onnistuivat kairaamaan Infernosta voiton luvuin 16-13, vaikka ennakko-odotukset olivatkin statsien puolesta TYLOOn puolella.

Toisena karttana pelattiin suomalaisten valitsema Mirage. Suomalaisilla oli ensimmäisillä kierroksilla pieniä käynistysvaikeuksia ja varsin nopeasti kiinalaiset siirtyivät 4-0-johtoon. Pikku hiljaa asekierroksien myötä ENCE alkoi päästä paremmin mukaan peliin ja otti heti perään kaventavat kaksi kierrosta. Kun ENCE sai pelin rullaamaan, nousi se ensin tasoihin ja siitä pikku hiljaa kasvatti johtoaan kiinalaisiin. Kuitenkin ensimmäinen puolisko päättyi kiinalaisten johtaessa 8-7.

Miragen toinen puolisko oli täysin suomalaisten hallintaa, sillä kiinalaiset onnistuivat ottamaan ainoastaan kaksi kierrosta omalla CT- puolellaan. Lopulta ENCE kairasi toisen kartan luvuin 16-10 ja koko ottelun luvuin 2-0.

ENCEn leivistä paljon kritiikkiä osakseen saanut Miikka ”SuNny” Kemppi oli suomalaisviisikon paras pelaaja molemmissa pelatuissa kartoissa. SuNny on jokaisessa pelaamassaan ottelussa parantanut joukkueen mukana pelillisiä otteitaan, mutta tänään TYLOO:a vastaan nähtiin se vanha tuttu SuNny, jota on odotettu siitä asti kun liittyi ENCEn tiimiin. Koko ottelussa SuNny onnistui ottamaan joukkueestaan eniten tappoja eli yhteensä 58 kappaletta.

ENCEn pelit jatkuvat myöhemmin tänään illalla klo 18, kun se saa desider-ottelussa eilisen vastustajan Movistar Ridersin. Suomalaisille annetaan mahdollisuus tasoittaa puntit illan BO3 -ottelussa.

 

Kuvalähde: esl