Entinen suomalainen Warcraft III ja Starcraft 2 -kilpapelaaja Tuomas "Seinis" Lahtinen päätti tällä viikolla akateemisen uransa valmistuttuaan tekniikan tohtoriksi. Lahtinen kirjoitti valmistumisensa yhteydessä kiitospuheen, jossa hän painotti e-urheilun merkitystä oman urakehityksensä kannalta. Aiheesta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Starcraft2.fi.

Lahtinen edusti Suomea vuoden 2006 World Cyber Gamesissa ja voitti joukkueensa kanssa vuoden 2007 SL European Nations Cup -turnauksen. Lahtisen mukaan strategiapelit ovat opettaneet hänelle monia asioita, kuten esimerkiksi omaan ajatteluun luottamista ja sen laadun arviointia, analysointikykyä sekä strategisen ajattelun taitoa.

Nykyään Lahtinen työskentelee Finnairilla johtavana analyytikkona ja hän näkee suoria yhtenäisyyksiä työnsä ja pelaamiensa peliensä välillä.

"Pari esimerkkiä: Missä suhteessa raaka-aineita tulee kerätä, jotta saan haluamani yksikkökombinaation laadittua? Missä vaiheessa peliä mitkäkin raaka-aineet ovat niukkoja (WC3:ssa puu ei ole kriittinen resurssi, paitsi silloin kun sen puute sotkee suunnitelmat!)? Finnairin kaltaisessa organisaatiossa ”yksikkökombinaatio” vastaa vaikkapa pilotteja, perämiehiä ja matkustamohenkilökuntaa", Lahtinen selitti.

Puheensa Lahtinen päätti kiittämällä koko Suomen e-urheiluskeneä ja vanhoja kilpatovereitaan "hauskasta, innostavasta, monipuolisesta ja turvallisesta kasvuympäristöstä". Lahtisen koko kiitospuheen voit lukea Starcratf2.fi:stä.

Lähde: Starcraft2.fi Kuvalähde: Blizzard