Overwatch-liigajoukkue Dallas Fuelin apulaisvalmentaja Justin “Jayne” Conroylla on rutkasti kokemusta lajin yhteisön parissa toimimisesta ja turnausjärjestelystä. Tämän jo aiemminkin pitämä Tournament of Future Champions -turnaus palaa Euroopan osalta taas sunnuntaina.

Keski- ja matalamman tason (T2/T3) joukkueille tarkoitettu turnaus sisältää n. 2000 dollarin palkintopotin. Siihen ottaa osaa yhteensä 16 joukkuetta, jotka taistelevat toisiaan vastaan single elimination -periaatteella. Ainoana suomalaisjoukkueena turnauksessa nähdään NYYRIKKI Frost, mutta yksittäisten pelaajien suhteen suomalaisedustus on huomattavasti runsaampi.

Muiden joukkueiden suomalaisedustajiin kuuluvat tämän hetken tietojen mukaan:

  • Young and Beautifulin valmentaja Robin ”Maff” Korhonen
  • Fast Boysing DPS-pelaaja Waltteri ”Olu” Leskinen
  • Shu’s Money Crewn Tank-pelaaja Niko ”hURRe” Huttu
  • Top Dogsin Tank-pelaaja Roope”Ruape” Kurkela
  • Team Catin Support-pelaaja Henry ”Hepa” Parviainen
  • Team Qlashin DPS-pelaaja Olli ”Crea” Varila

Kattavan listan turnauksen osallistujajoukkueista löydät täältä.

Turnauksen merkittävin anti on kuitenkin sen kokeellinen puoli. Otteluissa tullaan näkemään paljon puhuttu ja toivottu hero ban -systeemi, jossa joukkueet pystyvät kieltämään vastustajiltaan yhden hahmon käytön erän aikana. Vastaavasti joukkue kykenee myös suojaamaan yhtä hahmoa kielletyksi joutumiselta. Systeemin toivotaan rikkovan pelin jämähtänyttä metaa ja laajentavan käytettyjen hahmojen määrää.

Toinen merkittävä sääntömuutos on valmentajien mahdollisuus seurata (spectate) ottelun kulkua pelin sisällä, mikä antaa näille aiempaa suuremmat mahdollisuudet strategioiden muodostamiseen.

Turnaus käynnistyy sunnuntaina klo 19:00 Suomen aikaa. Ottelujärjestyksen ja turnauksen tilanteen näet parhaiten täältä. Turnausta voi katsoa suorana Conroyn Twitch-kanavalta.

Lähteet: Inven Global, Liquidpedia Kuvalähde: Tournament of Future Champions/Liquidpedia