Viime vuosina lähes jokaisella suomalaisella e-urheiluorganisaatiolla on ollut CS:GO-joukkue, ja skeneä on pyritty viemään Suomessa eteenpäin. Suomalaisjoukkueita on nähty niin suomalaisissa kuin kansainvälisissäkin turnauksissa, ja tähtiä on päässyt myös maailman kärkijoukkueisiin. Nyt kotimaan CS-kenttä on kuitenkin myllerryksessä.

Joulukuun lopussa SJ ilmoitti, että tiet eroavat CS-joukkueen kanssa. SJ:n CEO Jari Karlsson kommentoi asiaa Twitterissä sanoen ”Laji ei voi hyvin Suomessa”.

Suomalainen ykkösorganisaatio ENCE yllätti fanit kertomalla, että joukkueen ainoa suomalainen pelaaja, Joonas ”Doto” Forss siirtyy sivuun aktiivisesta kokoonpanosta. Hänen korvaajakseen on huhuttu Pavle “maden” Boškovićia. Suomalaisverta löytyy kuitenkin vielä joukkueen valmennusosastolta Eetu ”sAw” Sahan muodossa.

Tammikuussa myös hREDS ilmoitti, että sopimusten päättyessä tiet eroavat CS:GO-joukkueen kanssa. Samassa twiitissä organisaatio kuitenkin ilmoittaa, että vuoden edetessä he seuraavat mahdollisuuksiaan jatkaa lajin parissa.

Samaan aikaan uusi eSM-liiga saa paljon kritiikkiä CS-kentältä. Kritiikkiä on aiheutunut muun muassa liigan joukkuepaikkojen määrätytymisestä, sillä liigan korkeimmalle sarjatasolle on kutsuttu kevääksi mukaan 12 joukkuetta, jotka pelasivat viime kaudella epävirallisessa TBZ Esportsin SM-liigassa. Lisäksi menestyneitä joukkueita kutsuttiin mukaan HLTV:n rankingin perusteella.

HLTV rankingin perusteella sarjaan mukaan lähti KOVA, SJ, hREDS, Conquer Gaming ja Exen Esports. Näistä joukkueista SJ:n ja hREDSin lisäksi myöskään Exenillä ei tällä hetkellä ole joukkuetta.

Aiemmin mainituista joukkueista vapautuneiden pelaajien lisäksi monia suomalaisia huipputähtiä on vailla joukkuetta, kuten Aleksi ”allu” Jalli, Miikka ”sunNy” Kemppi, Jere ”sergej” Salo, Jesse ”zehN” Linjala ja Otto ”ottoNd” Sihvo.

Toki skenessä tapahtuu myös paljon positiivisia asioita: Esimerkiksi Elisa julkaisi suuren, Elisa Open -liigakonseptin, jossa tarjolla on finalisteille rahan lisäksi luvassa paikka Elisa Esportsin kansainvälisessä turnaussarjassa. Elisa Open Suomi -liigassa pelaa kahdeksan suomalaista joukkuetta, jotka koostuvat neljästä kutsujoukkueesta ja neljästä karsintavoittajasta. Liiga alkaa 22. tammikuuta.