Kahdeksasta pohjoismaisesta joukkueesta koostunut turnaus päättyi kotiyleisön juhlaan, kun Helsinki REDS taipui finaalissa Team Singularity Ninjasille lukemin 0-3. Tanskalainen Team Singularity pokkasin pokaalin myös LAN-tapahtuman CS:GO-turnauksessa. REDS palaa Suomeen mukanaan hopeasija ja 2250 dollaria. Kaksi muuta turnaukseen osallistunutta suomalaistiimiä Panic Art eSports sekä ENCE eSports karsiutuivat pois lohkovaiheessa.

Alkuturnaus pelattiin torstaina ja perjantaina yhdessä lohkossa Swiss-systeemillä. Kuudesta pelistä kerättiin mahdollisimman monta pistettä ja neljä parasta eteni pudotuspeleihin. Lohkovaiheessa kaikki kolme suomalaisjoukkuetta kompuroivat. Sekä ENCE että REDS saivat haalittua kasaan peleistään vain kuusi pistettä, kun taas Panic Art jäi turnauksessa ilman yhtäkään voitettua peliä. ENCEn ja REDSin päädyttyä tasapisteisiin, joukkueiden aikaisemmin lohkovaiheessa pelaama keskinäinen ottelu ratkaisi taistelun jatkopaikasta REDSin hyväksi.

Lauantain pudotuspeleissä REDS sai vastaansa ruotsalaisen Red Reserven. Lohkovaiheessa Red Reserve voitti REDSin 2-0, mutta suomalaisjoukkueen lohkovaiheen tahmeus oli hieman kaikonnut ja REDS kuittasin paikkansa finaalissa 3-1 voitolla. Finaalissa vastaan asettui kotiyleisön edessä pelaava Team Singularity Ninjas, joka antoi REDSille kylmää kyytiä. Finaali mentiin pitkälti tanskalaisjoukkueen komennossa eikä siinä kauaa taisteltu, kun he kuittasivat itselleen 3-0 voiton.

Dr Oetker Pizzaburger Overwatch-turnauksen tulokset

1. Team Singularity Ninjas
2.  Helsinki REDS
3. Red Reserve
4. VIKINGS
5. ENCE.ASUSROG
6.  Magistra
7.  Copenhagel Flames
8.  Panic Art eSports
4500 $
2250 $
1500 $
750 $

Eurheilu.com tavoitti Helsinki REDSin managerin Christer ”Surturus” Kasurisen kertomaan joukkueen fiiliksiä ensimmäisen ulkomailla pelatun LAN-turnauksen jälkeen.

Taivuitte finaalissa Team Singularity Ninjasille. Miltä toinen sija ensimmäisessä ulkomailla pelatussa LAN-turnauksessa tuntuu?

Aluksi tietysti pettymys, mutta nukutun yön yli arvioisin, että kaikki ovat tyytyväisiä, sillä olimmehan turnauksen alkaessa seedattu Vikingsien ja Red Reserven alapuolelle

Teillä näytti olevan pieniä pelillisiä ongelmia alkuturnauksesta. Pudotuspeleissä homma näytti sujuvan paljon paremmin ja selvititte kuitenkin tienne finaaliin, mikä muuttui?

Pieniä asioita. Ensimmäinen ulkomaanmatka, josta johtuvia pelin ulkopuolisia juttuja, pientä hermostuneisuutta, unen vähyyttä ja muita asioita jotka merkitsevät melko paljon niiden ollessa hieman retuperällä. Hidas lähtö jos näin voisi sanoa.

Pääsitte ainoana kolmesta suomalaisesta tiimistä alkuvaiheesta eteenpäin. Mikä erotti teidät ENCEstä ja Panic Artsista?

Näin alkuun pitää sanoa, että jatkoon pääsemisemme oli ”milleistä” kiinni joten en uskoisi erojen olevan niin suuria. Teemme kovasti hommia kehittyäksemme ja tällä kertaa se riitti finaalipäivään.

Miten jatkatte tästä ja missä pelaatte seuraavaksi?

Kuten varmasti on huomattu, olemme olleet hetkisen tauolla turnauspelaamisesta. Tähän tulee muutos aivan lähiaikoina, eli meitä voidaan odottaa jälleen online-turnauksien äärellä

Suomalainen Alfa Squad on ollut kovassa nosteessa lähiaikoina. He selvittivät tiensä HND Invitationaliin avoimen karsinnan kautta, koetteko heidät kovana vastuksena?

Joukkueen runko on kasattu taitonsa korkealla tasolla näyttäneistä suomalaisista, joten varmasti kova vastus kyseessä. Samaan hengenvetoon totean myös, että on loistavaa, että uusia Suomi joukkueita syntyy OW skeneen. Kilpailu tekee katsomisesta mielenkiintoista ja lisää väriä Suomen Overwatchin pariin.