Katowicen CS:GO Majorin lisäksi räiskintäpelien ystävillä on riittänyt jännitettävää viime viikolla, kun Rainbow Six: Siegen maailmanmestaruusturnaus Six Invitational 2019 pelattiin Montrealissa. Kahden miljoonan dollarin turnaukseen kutsuttiin kuusitoista joukkuetta ympäri maailman ja finaaliin selvittivät tiensä lopulta eurooppalainen G2 Esports, ja venäläinen Team Empire.

G2 Esports, jossa pelaavat myös suomalaishuiput Joonas ”jNSzki” Savolainen ja Juhani ”Kantoraketti” Toivonen lähti koko turnaukseen yhtenä ennakkosuosikkina. Team Empire ansaitsi puolestaan turnauskutsunsa Euroopan karsinnoista ja on tätä turnausta ennen voittanut vain muutamien tuhansien dollareiden pikkuturnauksia.

Vaikka G2 ei antanut karttaakaan Empirille, ei kyse ollut silti helposta voitosta. Finaaliottelussa rikottiin pisimmän kilpailukartan ennätys. Ensimmäinen kartta venyi viidennelle jatkoajalle, ja loppui lopulta G2:n voittoon luvuin 12-10, yleensä voittoon riittää 7 kierrosta. Karttavoitto todella sytytti G2:n ja seuraavina pelatut Border ja Bank menivät eurooppalaisjoukkueen nimiin 7-4 ja 7-1.

Voitosta G2 kuittasi 800 000 dollaria, mikä nostaa Kantoraketin ja jNSzkin suoraan kymmenen eniten tienanneen suomalaispelaajan listalle. Voiton myötä jNSzki on listalla viides ja kantoraketti kahdeksas.

Turnaukseen osallistui myös kolmas suomalainen, Aleksi ”UUNO” Työppönen, joka pelaa LeStream Esportsissa. Valitettavasti LeStreamin matka päättyi jo lohkovaiheessa luvuin 0-2.

Tulokset

  • 1.  G2 Esports – 800 000 dollaria
  • 2.  Team Empire – 320 000 dollaria
  • 3.-4.  PET Nora-Rengo |  Team Reciprocity – 160 000 dollaria
  • 5.-8. Fnatic Team Liquid Spacestation Gaming Evil Geniuses – 80 000 dollaria
  • 9.-12.  FaZe Clan Immortals Mock-it Esports PENTA – 40 000 dollaria
  • 13.-16.  Ninjas in Pyjamas Rogue mantis FPS LeStream Esport – 20 000 dollaria

Lähde ja artikkelikuva: ShackNews