The Internationalin toinen turnauspäivä saatiin päätökseen eilen iltapäivällä Suomen aikaa. Perjantain lohkovaiheen otteluissa nähtiin sekä odotuksenmukaisia rutiinisuorituksia että suurempiakin yllätyksiä. Yksi päivän ehdottomista onnistujista oli suomalaisvahvisteinen OG.

OG:n toinen turnauspäivä käynnistyi tyylipuhtaalla suorituksella pohjoisamerikkalaista Evil Geniusesia vastaan. Vakuuttavia otteita väläyteltiin myös seuraavassa ottelusarjassa, jossa Jesse ”JerAx” Vainikan ja Topias ”Topson” Taavitsaisen edustama OG kuritti eurooppalaista Ninjas in Pyjamasia selkein 2-0-lukemin. OG päätti perjantainsa lopulta puhtaalla pelillä, kun se voitti molemmat kiinalaista Royal Never Give Upia vastaan pelaamansa kartat päivän viimeisessä ottelusarjassa. Toisen turnauspäivän saldoksi muodostui täten kuusi voitettua karttaa, mikä oikeuttaa B-lohkon ykköspaikkaan.

Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainen joukkueineen kärsi perjantaina 0-2-tappion kaakkoisaasialaista Mineskiä vastaan. Urpalaisen edustamalla eurooppalaisviisikolla Chaos Esports Clubilla on ollut hankaluuksia löytää oma pelivireensä, ja joukkue onkin voittanut vain yhden kahdeksasta pelaamastaan kartasta. Perjantain päätteeksi Chaosin sijoittuu A-lohkossa viimeiseksi.

Päivän kenties suurin yllättäjä oli B-lohkossa pelaava perulainen Infamous, joka keräsi päivän otteluistaan Na’Via, ViCi Gamingia ja Fnaticia vastaan yhteensä neljä pistettä. Ennakkoon jopa voittajasuosikiksi povattu Team Liquid on sen sijaan turnauksen merkittävimpiä alisuoriutujia haalittuaan viidestä pelatusta ottelusarjasta vain vaivaiset kolme pistettä. Toistaiseksi vakuuttavimmasta suoriutumisesta on vastannut DPC-voittaja Team Secret, joka on voittanut kaikki neljä ottelusarjaansa.

Lohkovaiheen ottelut jatkuvat tänään lauantaina. Urpalainen joukkueineen pelaa päivän aikana kiinalaista Keen Gamingia, kaakkoisaasialaista TNC Predatoria ja pohjoisamerikkalaista Newbeetä vastaan. OG kohtaa lauantaina puolestaan venäläisen Virtus.pron ja kaakkoisaasialaisen Fnaticin. Pelejä voit seurata turnauksen virallisilta Twitch-kanavilta. Tarkan otteluohjelman ja aikataulun löydät turnauksen virallisilta verkkosivuilta.

Lähteet: Liquipedia, Dota 2 Kuvalähde: Jussi Jääskeläinen