Suomalaiset ovat pitkään nauttineet arvostusta CS-kentillä. CS:GO:n parissa Suomi sai paljon arvostusta esimerkiksi silloin, kun ENCE taisteli vuonna 2019 Major-voitosta, ja tälläkin hetkellä HLTV rankingin top20 listalta löytyy paljon suomalaisedustusta, ja esimerkiksi HAVU on sijalla 17, ja Aleksi ”Aleksib” Virolaisen johtama OG pitää sijoitusta 20.

CS:GO on suosittu peli myös kasuaalipelaajien keskuudessa. Kilpailullisessa pelimuodossa pelaaja pelaa omantasoisiaan vastustajia vastaan. Taitotaso määräytyy voitettujen ja hävittyjen pelien mukaan, ja matka kohti korkeampaa rankkia alkaa Silveristä. 18 rankista korkein on Global Elite, jonne pääseminen vaatii paljon grindausta.

Leetify -palvelu on julkaissut Redditissä ja Twitterissä tilastotietoja siitä, mistä löytyy taidokkaimmat CS:GO-pelaajat maittain. Tilasto kertoo, mistä maasta löytyy eniten Global Elite -rankissa olevia pelaajia suhteutettuna väkilukuun. Tilaston otanta on 7 miljoonaa pelaajaa, joita Leetify on analysoinut.

Lieneekö tässä syy siihen, että suomalaiset ovat maailman onnellisinta kansaa, sillä väkilukuun suhteutettuna Suomesta löytyy myös eniten Global Elite -pelaajia. Tilaston mukaan Suomesta löytyy 3362 Global Elite -pelaajaa miljoonaa asukasta kohden. Toisena on Viro 2046 pelaajalla, kolmantena Tanska 1867 pelaajalla. Pohjoismaat ovat muutenkin sijoittuneet listan kärkeen, sillä Tanskan jälkeen listalta löytyvät Ruotsi, Islanti ja Norja.

Lähde: Reddit