Overwatch Leaguen playoffien neljännesfinaalit pelattiin menneen viikonlopun aikana. Yhteensä neljä joukkuetta taisteli kahdesta semifinaalipaikasta, jossa heitä odottaisivat divisioonien ykkösjoukkueet New York Excelsior ja Los Angeles Valiant. Suomea playoffeissa edustivat Boston Uprisingin kohdanneen Philadelphia Fusionin Joona ”Fragi” Laine, sekä London Spitfirea vastaan taistelleen LA Gladiatorsin Benjamin ”BigGoose” Isohanni ja Jonas ”Shaz” Suovaara.

Neljännesvälierät pelattiin paras kolmesta -ottelusarjana, joista kukin pelattiin paras viidestä -periaatteella. Sekä Fusion että Gladiators avasivat playoffinsa näyttävästi peitotessaan keskiviikon otteluissaan vastustajansa 3-1 ja 3-0. Viikonlopun lähestyessä tuntui siltä, että suomalaiset olisivat todennäköisesti mukana molemmissa semifinaaliotteluissa.

 

Suomalaisfanien toiveet iskettiin kahtia

Lauantain ottelut käynnistyivät Philadelphian ja Uprisingin uudella kohtaamisella, jossa päätettäisiin sarjan voittaja. Edellisestä tappiostaan huolimatta Uprisingin onnistui kääntää tilanne päälaelleen ja peitota Fusion 3-1, vieden sarjan tasoihin ja ratkaisevaan kolmanteen peliin. Myös kolmannen ottelun avannut erävoitto Junkertownissa kieli siitä, että Uprising oli yhä niskan päällä. Fusion sai kuitenkin polkaistua uuden vaihteen päälle ja puski tiensä kolmeen peräkkäiseen erävoittoon ja playoffien semifinaaleihin.

Los Angeles Gladiators oli omien otteluidensa ehdoton ennakkosuosikki. Se ei ollut koko kautena hävinnyt ainuttakaan ottelua Spitfirea vastaan, ja keskiviikon ensimmäinen ottelukin oli tippunut sujuvasti gladiaattorien pussiin. Vaikka täyttä varmuutta voitosta ei tietenkään ollut, tuskin kukaan odotti viikonlopun pelien olevan sellainen murhenäytelmä kuin niistä muodostui.

Spitfire tarjoili heti ensimmäisessä ottelussa kylmää kyytiä, päättäen sen 3-0 lukuihin. Joukkue oli muutamassa päivässä onnistunut korjaamaan peliään riivanneet ongelmat ja laittoivat nyt arkkivihollistaan tiukille. Gladiaattoreilla oli vielä tilaisuus kääntää sarjan suunta kotiin päin, mutta Spitfire ei taipunut. Myös kolmas ottelu päättyi 3-0 lukuihin lontoolaisjoukkueen hyväksi.

Playoffit jatkuvat taas tämän viikon torstaina, ja sunnuntain otteluiden päätyttyä tiedetään kauden finaalijoukkueet. Tarkka otteluaikataulu löytyy Overwatch Leaguen verkkosivuilta. Ottelut ovat katsottavina suorana Overwatch Leaguen Twitch-kanavalta.

Lähde: Overwatch League Kuvalähde: Blizzard