PUBG Global Championship 2019 -tapahtuma käynnistyi viime perjantaina, ja ensimmäiset ottelusarjat saatiin päätökseen hetki sitten. $2 000 000 palkintopotin turnauksessa pelataan monia kierroksia, joista jokaiselta joukkueet jaetaan uusiin sarjoihin, joista osa päätyy karsiutumaan turnauksesta.  

Nyt 32 joukkueesta 16 passitettiin eliminaatiosarjaan,  ja näistä joukkueista puolet tiputettiin karsintojen kautta pois koko turnauksesta. Valitettavasti osa kotiinlähtijöistä oli suomalaisia. 

Kirjoitimme tarkemman kuvauksen turnauksen kulusta ja suomalaispelaajien mahdollisesta menestyksestä viime viikolla, ja analyysin voit lukea tästä. 

Lue lisää: Suomen kovimmat PUBG-pelaajat mukana MM-kisoissa 

Viikonloppu ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan monella suomalaisvahvisteisella joukkueella. Ainoastaan FaZe Clanissa pelaava Anssi “mxey” Pekkonen lunasti paikan joukkueineen semifinaaleista suoraan alkusarjasta. Faze sijoittui alkusarjan toiseksi a-ryhmässä. 

Yksi turnauksen ennakkosuosikeista, Team Liquid, päätyi alkusarjan pistetilastoiden viimeiseksi. B-ryhmän jumbosija vain kolmellatoista pisteellä on tähän mennessä huippujoukkueelta pahin riman alitus aikoihin. Joukkue ei myöskään saanut sen hellempää kohtelua eliminaatiosarjassa, kun sijoitus oli valitettavasti yhdestoista.  

Turnauksen ainoa täysin suomalainen kokoonpano joutui myös pahaan paikkaan, kun jatkopaikkaa ei irronnut suoriltaan alkusarjasta. Crow Crowd ei pystynyt parantamaan peliänsä merkittävästi myöskään eliminaatiosarjassa, ja matkalippu kohti kotia oli joukkueen lopullinen tuomio. 

Ainoa suomalainen joka piti pintansa eliminaatiosarjassa oli The Rumblersin Lari-Pekka “LosHDHopiavuori. Joukkue jatkaa MM-kisataivaltansa tällä viikolla semifinaalien merkeissä.  

Turnausta voi seurata PUBG Esportsin viralliselta sivulta sekä virallisen Twitch-lähetyksen kautta. Ottelut pelataan paikallista Jenkkilän aikaa iltaisin, eli Suomen aikaan käännettynä myöhään aamuyöstä.