Rainbow Six: Siegen Raleigh Major -suurturnaus päättyi eilen yönä Suomen aikaa. Turnauksen finaalissa yhteen ottivat G2 Esports (Juhani ”Kantoraketti” Toivosen sekä Aleksi ”UUNO” Työppösen kotijoukkue) ja venäläinen Team Empire.

G2 lähti finaaliotteluun selvänä ennakkosuosikkina. Se on voittanut viimeisen vuoden sisällä muiden turnausten lisäksi sekä Pro Leaguen kahdeksannen kauden että maailmanlaajuisen Six Invitationalin. Joukkueen suurin kompastus on ollut tämän vuoden Euroopan Pro League, jossa se tuli kolmanneksi.

Team Empire taasen on nostanut profiiliaan viimeisen vuoden aikana hitaasti mutta varmasti. Minor-turnausten jälkeen se koitti vuoden vaihteessa onneaan Dreamhack Winterissä ja pääsi lopulta Six Invitationaliin Euroopan karsintojen kautta. Siellä G2 kuitenkin näytti joukkueelle kaapin paikan ja peittosi nämä armottomin 3-0 luvuin.

Etenkin kevät on ollut venäläisjoukkueelle suotuisa, kiitos Euroopan Pro Leaguen (jossa se pelasi tasapelin G2:n kansssa) ja sitä kautta kansainvälisen Pro Leaguen voiton. Voitaisiinkin siis sanoa, että Raleighin finaalissa oli kyse vanhan kaartin ja uuden haastajan jälleennäkemisestä.

Asetelma oli siis mitä herkullisin, mutta monet varmastikin olettivat Team Empiren voittavan parhaimmillaankin vasta tiukan väännön päätteeksi. Näin ollen ottelun avauserän 7-5 voitto saattoi olla pienoinen yllätys. G2:n onnistui kuitenkin tasoittaa heti perään luvuin 8-6, joten joukkueet näyttivät olevan rinta rinnan.

Tämän jälkeen jotain kuitenkin murtui G2:n riveissä. Myös seuraava erä pelattiin Team Empiren pussiin 7-5, eikä ottelun kulkua vaan saatu käännettyä. Neljännessä ja ratkaisevassa erässä G2:n pistetili jäi jo varsin vaisuksi, ja Team Empire päätti sen lukuihin 7-3. Koko ottelu päättyi Team Empiren 3-1 voittoon.

Voitostaan Team Empire ansaitsi 200 000 dollaria, kun taas G2 palkittiin 80 000 dollarilla.

Lähde: Liquipedia Kuvalähde: R6