Uutisoimme viime kuussa e-urheilun saralla tapahtuneesta historiallisesta kaupasta, kun Immortals-organisaation omistama Immortals Gaming Club (IGC) osti tunnetun e-urheuluorganisaatio OpTic Gamingin. Yksi OpTicin omistamista joukkueista on Overwatch-liigajoukkue Houston Outlaws, jossa pelaa myös suomalainen Jiri ”LiNkzr” Masalin.

Jo oston yhteydessä ilmoitettiin, että OpTic Gamingin oma CS:GO-rosteri tultaisiin irtisanomaan. Tässä kuussa ilmoitettiin myös, että sen menestyksekäs Gears of War -joukkue joutuu niin ikään leikkuriin.

Dexerto-sivustolla työskentelevä Richard Lewis kertoi eilen julkaisemassaan artikkelissaan, että myös OpTic Gamingin muissa osastoissa on säästetty. Lewisin lähteiden mukaan  OpTic Gamingin ja Houston Outlawsin palkkalistoilta on irtisanottu yhteensä 30 työntekijää. Etenkin organisaation sisällöntuottajia on karsittu rajusti. Uusi omistaja haluaa pitää toiminnassa vain välttämättömimmät henkilöt kunnes Activisionin Call of Duty -liiga alkaa. Kyseisen liigan ja OpTic Gamingin Call of Duty rosterin on spekuloitu olevan merkittävä syy organisaation ostamiseen.

OpTic tulee toimimaan liigan Los Angelesin joukkueena.

IGC:llä on 180 päivää aikaa löytää uusi ostaja Houston Outlawsille tai Activision-Blizzard ottaa sen omaan omistukseensa. Koska Immortals omistaa jo Los Angeles Valiant -joukkueen, yhtiö ei voi tehdä budjettipäätöksiä jotka vaikuttaisivat Houston Outlawsin toimintaan. Tämä on johtanut käytännössä nollabudjettiin, jolla maksetaan vain välttämättömät kulut. Tuleva osto ja sen tuomat mahdolliset irtisanomiset ovat myös aiheuttaneet motivaatio-ongelmia henkilöstölle.

Overwatch Leaguen liigapaikkojen on kerrottu maksavan 20-40 miljoonaa dollaria, joten on mielenkiintoista nähdä, löytyykö Houston Outlawsille sopiva ostaja.

Lähde: Dexerto Kuvalähde: Blizzard