Overwatch Leaguen toisen vaiheen playoffit ovat päättyneet. Suomalaisfanit saivat jännittää yön pikkutunneille asti kun Joona ”Fragi” Laineen (tank) kotijoukkue Philadelphia Fusion otteli tiensä semifinaalien lävitse playoffien finaaleihin.

Joukkue kohtasi semifinaaleissa London Spitfiren. Spitfire vaikutti monella tavalla ylivoimaiselta vastustajalta, sillä se oli peitonnut Fusionin 4-0 näiden edellisessä ottelussa ja voittanut myös ensimmäisen vaiheen playoffit. Kaikista odotuksista huolimatta Philadelphia Fusionin onnistui pakottaa peli ylimääräiselle viimeiselle erälle, jonka se voitti Route 66:lla 3-2 lukemin.

Fusionin suurena apuna toimivat luotto-dps Jae-hyeok ”Carpe” Leen lisäksi vasta tässä kuussa täysi-ikäiseksi (ja pelikelpoiseksi) tullut Josue ”Eqo” Corona (dps). Lisäksi Simon ”Snillo” Ekström (dps) vaihdettiin mukaan otteluun viimeisessä erässä, mikä laittoi Spitfiren pasmat sekaisin Ekströmin Tracerin ollessa jatkuva riesa näiden selustassa. Myös Joona ”Fragi” Laineen taidot tulivat selväksi tämän esitellessä extra-aggressiivista pelityyliään.

Joukkueella ei kuitenkaan ollut kuin hetki aikaa hengähtää ennen kuin se joutuisi kohtaamaan finaaliottelussaan taas toisen kivikovan vastustajan. Vaikka New York Excelsior jäikin ensimmäisen vaiheen playoffeissa toiseksi, on se pitänyt liigan pistetaulukon kärkeä hallussaan koko kauden ajan. Oli vaikea arvata, miten vasta Spitfiresta selviytynyt Fusion tulisi pärjäämään.

Ensimmäisten erien perusteella olisi voinut kuvituella Spitfiren olleen pelkkä alkupala. Fusionin 2-0 kärki loi faneille vankan toivon siitä, että keltainen ja musta tulisivat hallistemaan palkintopallin ykkössijaa.

Fusionin ote kuitenkin lipsui kolmannessa erässä, eivätkä he enää kyenneet palautumaan. Epäoptimaaliset ultimatet ja riittävän vahingon puute keikauttivat ottelun Excelsiorin hyväksi, etenkin kun näiden DPS-pelaajat Jong-ryeol ”Saebyeolbe” Park ja Hae-seong ”Libero” Kim repivät jatkuvasti Fusionin support-pelaajien lävitse.

Excelsior kaappasi itselleen kolme peräkkäistä erävoittoa ja päätti ottelun 3-2 voittoon. Voitostaan joukkue tienasi 100 000 dollaria, kun taas Fusion palkittiin hopeasijasta 25 000 dollarilla.

Overwatch League on tämän viikon tauolla, mutta palaa taas 5.4. kauden kolmannen vaiheen myötä.

Lähde: Overwatch League Kuvalähde: Blizzard