Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, Overwatch Leaguen ensimmäisen kauden päätös on jo aivan käsillä. Kahdestatoista kotikaupunkiaan puolustavasta joukkueesta on jäljellä enää kaksi, jotka kohtaavat huomenna selvittääkseen, kumpi heistä on miljoonan dollarin arvoinen Overwatch-mestari.

Kuten jo aiemmin uutisoimme, playoffien finaalissa kohtaavat Joona ”Fragi” Laineen kotijoukkue Philadelphia Fusion sekä London Spitfire. Laine on joutunut istumaan vaihtopenkillä jo pidemmän aikaa, eikä häntä todennäköisesti nähdä finaaliotteluissaankaan. Tämän aiemmat suoritukset ovat kuitenkin kiistämättä osa sitä työpanosta, joka kantoi Fusionin playoffeihin asti.

Molemmat finaalijoukkueet olivat playoffien mustia hevosia, joten on vaikea arvioida, kumpi on todella niskan päällä. Spitfire aloitti kauden yhtenä liigan vahvimmista joukkueista, mutta putosi loppussa pistetaulukon pohjaa kohti. Playoffeja edeltävä tauko antoi kuitenkin joukkueelle mahdollisuuden virittää itsensä uuteen kuntoon, ja se suorastaan murskasi playoffien ennakkosuosikit LA Gladiatorsin ja LA Valiantin.

Fusion on sen sijaan loikoillut koko kauden ajan visusti liigan keskivaiheilla. Sitä onkin pidetty vahvana, muttei mitenkään erityislaatuisena joukkueena. Spitfiren tavoin sekin kuitenkin skarppasi playoffeissa kaatamalla liigan ehdottoman ykkössuosikin New York Excelsiorin. Ja koska Fusionin ja Spitfiren viimeinen yhteenotto päättyi Fusionin selvään 3-1 voittoon, voisi vaa’an sanoa kallistuvan hivenen sitä kohti.

Finaalipelit alkavat huomenyönä kello 02:00, jolloin pelataan ottelusarjan ensimmäinen ottelu. Taistelu jatkuu kello 23:00 ja päättyy kun jompikumpi joukkue on voittanut kaksi ottelua. Ottelut pelataan paras viidestä -periaatteella. Finaalin voittaja kuittaa itselleen mestaruuden lisäksi 1 000 000  dollaria, kun taas häviäjä joutuu tyytymään ”vain” 400 000 dollariin.

Tarkan otteluaikataulun löydät Overwatch Leaguen verkkosivuilta. Ottelut ovat katsottavina suorana Overwatch Leaguen Twitch-kanavalta. Koko mennyttä Overwatch Leaguen kautta käsittelevän podcast-jaksomme voit kuunnella täältä.

Lähde: Overwatch League Kuvalähde: Blizzard