Vuodesta 2012 lähtien järjestetty gaala on osoitettu kotimaisen yhteisön uurtajille ja vaikuttajille. SEUL pyrkii palkitsemaan yhteisön erityisen hyvin suoriutuneita henkilöitä ja tahoja, jotka ovat tekemisillään ja näkyvyydellään auttanut joko oman pelinsä yhteisöä tai koko kotimaista yhteisöä yleisesti.

Aiemmilta vuosilta tutut palkintokategoriat ovat perinteiset vuoden pelaaja, joukkue ja mediatoimija. Uutena kategoriana mukaan on lisätty tänä vuonna vuoden tulokas, jonka liitto kuvailee näin: ”…toiminta on alkanut ja noussut esille kuluneen vuoden aikana. Uuden tuottaminen, merkittävä menestys alkaneella uralla tai muu esimerkillinen toiminta”.

Palkinnot ja ehdokkaat ovat päättäneet liiton valitsema työryhmä, jonka päätöksenteko perustuu vuonna 2012 suunniteltuihin kriteereihin. Erityisesti huomioon otettavia ominaisuuksia ovat suomalaisen elektronisen urheilun kehittäminen, medianäkyvyys, positiivinen imago, suomalaisen elektronisen urheilun yhtenäisyyden edistäminen ja oman toiminnan kehittäminen.

Palkinnot:

  • Vuoden 2016 pelaaja
  • Vuoden 2016 joukkue
  • Vuoden 2016 mediatoimija
  • Vuoden 2016 tulokas

Viime vuonna liitto jakoi viisi palkintoa, joista tänä vuonna ei tulla näkemään vuoden tapahtumaa, eikä vuoden erikoistunnustusta työssä e-sportsin parissa. Tällöin vuoden pelaaja palkinto meni Aleksi ”allu” Jallille, vuoden joukkue 4 Anchors + Sea Captainille, vuoden tapahtuma Assemblyille, vuoden mediatoimija Niko ”milA” Hartikaiselle ja vuoden erikoistunnustus  Juho “Azhrak” Niemiselle.

Tämän vuoden ehdokkaat paljastetaan lähipäivinä ja voittajat gaalassa joulukuun 3. päivä.

 

Lähteet: SEUL