Suomen elektronisen urheilun liitto (SEUL) ilmoitti tänään saaneensa Suomen vammaisurheilu ja -liikunta – VAU ry:n Ahos-kehittämistuen, joka on tarkoitettu ”uusien mahdollisuuksien rakentamiselle liikkumis- ja/tai toimintaesteisille henkilöille elektronisen urheilun parissa”. Tuen suuruus on 8000 euroa.

SEULin tavoitteena on apurahan turvin toteutettavan hankkeen aikana parantaa liikkumis- ja/tai toimintaesteisten henkilöiden osallistumismahdollisuuksia alan tapahtumiin ja liiton toimintaa, tuoda lajia esille  vammaisurheilun ja -liikunnan tapahtumissa sekä kartoittaa alan apuvälinetilannetta.

Käytännön työ e-urheilun esteettömyyden parissa aloitetaan ensi vuonna, jota varten liitto kokoaa ja kouluttaa kehittämistyöryhmän tämän vuoden aikana.

E-urheilu on siitä loistava laji, että se poistaa fyysisen tarpeen olla läsnä, mutta henkilö voi silti osallistua järjestettyyn toimintaan. E-urheilu pystyy siis tavoittamaan sellaisiakin henkilöitä, joita perinteinen urheilu ei tavoita ja nämä henkilöt voivat osallistua toimintaan, joka lisää esimerkiksi yhteisöllisyyttä. Haluamme ehdottomasti liittona kasvattaa vammaisurheilun toimintaa e-urheilussa. Toivomme myös tulevaisuudesssa voivamme auttaa verkkopelitapahtumajärjestäjiä esteettömyyden huomioimisessa”, selitti liiton hanketyöntekijä Aapo Räntilä.

Lähde: SEUL Kuvalähde: SEUL