Suomen Elektronisen Urheilun Liitto (SEUL) on toiminut Suomen elektronisen urheilun keskusjärjestönä jo vuodesta 2010, tavoitteenaan edistää elektronisen kilpaurheilun arvostettavuutta ja tunnettavuutta. Liitto hyväksyi viimeisimmässä kokouksessaan 26.4 yhteensä seitsemän uutta jäsentä. Näihin sisältyi ainoana mediatoimijana myös eurheilu.com. Muut uudet jäsenet ovat alan parissa työskenteleviä oppilaitoksia ja elektronisen kilpaurheilun seuroja.

Liittoon hyväksyttyjä oppilaitoksia olivat Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto, Kajaanin Ammattikorkeakoulu ja ammattioppilaitos Prakticum. Kyseiset oppilaitokset ovat tarjonneet oppilailleen eurheiluun keskittyviä koulutuskokonaisuuksia, joiden laajuus on vaihdellut aina yksittäisistä kursseista kokonaisiin koulutusohjelmiin.

Liittoon hyväksyttyjä eurheiluseuroja olivat Jalkapalloseura JS Hercules, SJK eSports (toimii Seinäjoen Jalkapallokerhon alaisuudessa) ja Helsinki REDS. JS Hercules perusti oman Overwatch-joukkueensa viime syksyllä ja Helsinki REDS on pelannut menestyksekkäästi samassa lajissa nyt puolen vuoden ajan. SJK eSportsilla on taasen joukkueet Counter-Strike: Global Offensivessa, FIFAssa ja NHL:ssä.

Uudet jäsenet tulevat osaltaan päättämään liiton tulevasta toiminnasta ja vaikuttamaan eurheilun kehittämiseen Suomessa. Eurheilu.com haluaa omasta puolestaan kiittää SEULia saamastaan myönteisestä päätöksestä ja sen tuomasta tunnustuksesta.

Lähteet: SEUL (1), (2). Kuvalähde: SEUL