Tällä viikolla alkoi virallisesti Suomen ensimmäisen seniorieurheilujoukkueen taival kun Grey Gunners julkistettiin. Viisihenkisen joukkueen keski-ikä on 72 vuotta, ja tiimi tulee keskittymään Counter-Strike Global Offensiven pelaamiseen, joten kyseessä ei ole mikään normaali CS-joukkue vaan rajoja rikkova tiimi! Lenovon luotsaama Grey Gunners hakee tämän ikäluokan mestaruutta ensi kuussa Ruotsista, kun vastaan asettuu maailman ensimmäinen seniorieurheilujoukkue ruotsalainen Silver Snipers! Grey Gunnersin tunnuslause ”We Will Finnish You” ei jätä arvailun varaan kuka tämän maaottelun voittaa!

Grey Gunners sai alkunsa kun Lenovon Suomen kuluttajatuotteiden maajohtaja Aki Salminen halusi muuttaa stereotypiaa pelaamisesta, ja ajatukseksi nousi täysin uudenlaisen eurheilujoukkueen perustaminen. Tietoisuutta pelaamisesta haluttiin eritoten nostaa niiden joukossa, jotka eivät perinteisesti kuuluneet pelaamisen piiriin, ja päällimmäiseksi ideaksi nousivat eläkeläiset. Ruotsissa menestyksekkäästi lanseerattu Silver Snipers antoi osviittaa, että konsepti toimii erinomaisesti.

Ulla ”General Ulla” Ström (71), Harry ”Dirty Harry” Mälkki (71), Markku ”Mac 10” Puska (73), Yrjö ”Ice” Warma (70) ja Kari ”Nap_time” Walden (77) eivät vielä kuukausi sitten osanneet odottaa, että olisivat mukana tällaisessa projektissa, mutta kaikki joukkueen jäsenet ovat lähteneet mukaan innokkaasti.  Joukkuetta luotsaa Suomen eurheilumaajoukkueen entinen valmentaja Otto Takala.

”Ensimmäisistä kylmäharjoittelusta lähtien koko joukkue on puhaltanut yhteen ja kaikki ovat olleet täysillä mukana, vaikka aikaisempaa kokemusta tällaisesta kilpapelaamisesta ei olekaan” – Harry ”Dirty HarryMälkki

Joukkueen jäsenistä kenelläkään ei ole aikaisempaa kokemusta eurheilun saralta, mutta koko joukkue oli siitä yhtä mieltä, että vanhallakin iällä voi oppia uusia asioita. Harry ”Dirty Harry” Mälkin mukaan koko projekti auttaa varmasti myös nykyajan trendien seuraamisessa ja nostaa virkeyttä. Lapsenlapsille Harri ei ollut vielä ennättänyt kertoa uutista, mutta ”varmaan suurella ilolla ottavat vastaan kun ukki lähtee kokeilemaan näitä nuorten juttuja”.

Joukkueen ensimmäinen suuri haaste on ensi kuussa järjestettävä ”Battle of the Nordics” Ruotsin Silver Snipers -joukkuetta vastaan.  Tapahtuma pidetään 19. päivänä toukokuuta Helsingin Elisa Kulmassa, ja tapahtuma striimataan myös Elisa Viihteessä ja Twitchissä. Stay tuned!

Grey Gunners CSGO Senior - Eurheilu

Lähde: Lenovo Grey Gunners