Kuva: Ovewatch Word Cup Finland

Overwatch World Cup eli Overwatchin MM-kisat alkavat perjantaina Etelä-Korean Incheonissa pelattavalla lohkovaiheella. Kyseessä on yksi neljästä lohkovaiheesta, jossa pelaavat Suomi, Etelä-Korea, Japani, Venäjä, Hong Kong ja Taiwan. Lohkovaiheen kaksi parasta joukkuetta etenevät marraskuun Blizzconissa pelattaviin playoffeihin.

Suomen maajoukkue on täynnä kovatasoisia pelaajia sekä Overwatch Leaguesta että Euroopan Contendersista. Pelaajien lisäksi suurena voimavarana toimii joukkueen valmentaja Joni ”Seita” Paavola, joka on luotsannut Team Gigantin jo kaksi kertaa Euroopanmestaruuden finaaliin – ja kerran sen voittoon.

Maajoukkueen rosteri on:

Pelaaja Joukkue Rooli
Joona ”Fragi” Laine Philadelphia Fusion Main Tank
Joonas ”Zappis” Alakurtti Florida Mayhem Flex Tank
Timo ”Taimou” Kettunen Dallas Fuel DPS
Jiri ”LiNkzr” Masalin Houston Outlaws DPS
Tuomo ”Davin” Leppänen Team Gigantti DPS
Jonas ”Shaz” Suovaara LA Gladiators Support
Benjamin ”BigGoose” Isohanni LA Gladiators Support

 

Kuten listasta näkee, kaikki pelaajat Team Gigantin Tuomo ”Davin” Leppästä lukuun ottamatta ovat pelanneet Overwatch Leaguessa – lajin korkeimmalla tasolla. Mutta vaikka kokoonpano onkin kova, ei Suomi voi lähteä soitellen sotaan. Lohkossa pelaava Etelä-Korea on kaksinkertainen maailmanmestari, jolla on käytännössä jo taattu paikka finaaleissa.

Toisesta finaalipaikasta onkin siis kova kilpailu. Suomen suurimmaksi vastustajaksi nousee todennäköisesti Venäjä, entinen hopeamitalisti jonka riveissä pelaavat Overwatch Leaguesta tutut George ”ShaDowBurn” Gushcha ja Stanislav ”Mistakes” Danilov.

Hong Kong, Japani ja Taiwan ovat sen sijaan täysin vailla Overwatch Leaguessa karaistuneita pelaajia, mutta tämä ei tietenkään tarkoita etteikö luvassa voisi olla yllätyksiä.

Suomen otteluiden aikataulu on:

Perjantai
9:30 Suomi VS Hong Kong
13:00 Suomi VS Etelä-Korea
Lauantai
9:30 Suomi VS Venäjä
Sunnuntai
6:00 Suomi VS Japani
13:00 Suomi VS Taiwan

 

Ottelut ovat katsottavina suorana myös suomeksi YLE Areenalta sekä sunnuntaina kello 12:55 YLE TV2:sta. Otteluiden selostajina toimivat Tomi ”Tombha” Rinne ja JP ”ZeiZei” Joutsenlahti. Lähetyksen asiantuntijoina taasen ovat Telia Gamingin johtaja Raakel ”xenophics” Aaltonen, Havu Gamingin striimaaja Ville ”kemboi” Kempas sekä entinen Overwatch-pelaaja ja valmentaja Ville ”Trickwide” Saastamoinen.

Tämän lisäksi otteluiden viralliset englanninkieliset lähetykset ovat katsottavina Overwatchin Twitch-kanavalta.

Lähde: Overwatch World Cup Kuvalähde: Overwatch World Cup Finland