Overwatch World Cup eli Overwatchin ”maailmanmestaruuskisat” lähestyvät. Blizzard julkaisi eilen kunkin osallistujamaan komiteajäsenet, jotka tulevat yhdessä yhtiön kanssa kokoamaan oman maansa maajoukkueen. Listalta löytyi totta kai myös Suomi.

Suomen joukkueen General Managerina toimii Petri “Procyh” Hämälä. Hämälä työskentelee parhaillaan e-urheiluorganisaatio ENCE eSportsin toimitusjohtajana, joten tällä on rutkasti kokemusta e-urheiluun liittyvistä hallinnollisista tehtävistä. Tämän lisäksi Hämälä toimii Assembly-tapahtuman e-urheiluvastaavana ja on yksi Peliliigan perustajista.

”Henkilökohtaisesti maajoukkuetehtävät ovat aina kunnia-asia ja haluan tarjota osaamiseni Suomen hyväksi. Ensimmäinen maajoukkuematka esportsin parissa oli vuonna 2007 kun toimin joukkueenjohtana Seattlessa, World Cyber Games -tapahtumassa. Paljon on vuosikymmenen aikana tapahtunut, mutta edelleen samalla asenteella mukana!” Hämälä kommentoi valintaansa.

Joukkueen Community Leadina taasen toimii, Nasim “Nasse” Haque, joka on aiemmin toiminut yhtenä Kaupunkisota-turnauksen taustavoimista. Haque oli toiveikas Suomen mahdollisuuksien suhteen ja jo innokas pääsemään tehtäviinsä käsiksi.

”Meikäläinen tekee Korean reissulta vlogisarjan, jota voitte käydä seuraamassa twitteristä! Kaikki kannustamaan Suomea ja haetaan varmat kotiin!” tämä totesi.

Komitean viimeinen, muttei suinkaan vähäisin jäsen on joukkueen valmentajana Joni “Seita” Paavola. Menestyksekkään valmennusuran tehnyt Paavola tunnetaan parhaiten Team Gigantin nykyisenä valmentajana. Tämä on johtanut Team Gigantin Overwatch Contendersin finaaliin kahdella eri kokoonpanolla ja netonnut joukkueelle sekä kultaa että hopeaa.

Maajoukkueen valmentajana Paavolalla tulee olemaan suurin rooli pelaajien valinnassa ja joukkueen kokoamisessa. Valinnanvaraa on toki runsaasti, sillä Euroopan hopeamitalisti Team Gigantin lisäksi Suomesta löytyy jopa seitsemän Overwatch Leaguen pelaajaa. Suomalaisfanien toiveet mitalisijasta vaikuttavat siis tänä vuonna varsin valoisilta.

Lähde: Overwatch Kuvalähde: Overwatch