Overwatch World Cup eli ”Overwatchin maailmanmestaruuskisat” käynnistyvät ensi kuun puolessavälissä ja huipentuvat marraskuun Blizzconissa pidettäviin finaaleihin. Suomi on kahtena viime vuotena jäänyt ilman mitalisijaa, mutta tämänvuotinen rosteri luo toivoa siitä, että kärkikolmikossa nähtäisiin viimeinkin sinivalkoisia värejä.

Suomen joukkue julkisti juuri äsken virallisen seitsemän miehen rosterinsa World Cupia varten. Kuten odottaa saattaa, joukkue on täynnä lajin veteraaneja, ja kyseessä saattaa olla Suomen kovatasoisin rosteri ikinä.

Suomen joukkueen kokoonpano on:

  • Joona ”Fragi” Laine (Philadelphia Fusion) – Main Tank
  • Joonas ”Zappis” Alakurtti (Florida Mayhem) – Flex Tank
  • Timo ”Taimou” Kettunen (Dallas Fuel) – DPS
  • Jiri ”LiNkzr” Masalin (Houston Outlaws) – DPS
  • Tuomo ”Davin” Leppänen (Team Gigantti) – DPS
  • Jonas ”Shaz” Suovaara (LA Gladiators) – Support
  • Benjamin ”BigGoose” Isohanni (LA Gladiators) – Support

Kuten listasta näkee, lähestulkoon kaikilla pelaajilla on kokemusta Overwatch Leaguesta pelaamisesta. Ainoana poikkeuksena on Tuomo ”Davin” Leppänen, jota kuitenkin pidetään Overwatch Leaguen tasoisena pelaajana, ja hänen onkin spekuloitu siirtyvän liigaan sen toisella kaudella.

Toinen pelaajia yhdistävä tekijä on se, että lähestulkoon kaikki heistä ovat Team Gigantin entisiä tai nykyisiä pelaajia. Ainoastaan Timo ”Taimou” Kettunen ei ole aiemmin pelannut Team Gigantissa, vaikkakin hän pelasi joukkueen pelaajien kanssa viime vuoden Overwatch World Cupissa.

Myöskään joukkueen valmentajana toimivan Joni ”Seita” Paavolan kykyjä ei pidä vähätellä. Tämä on toiminut Team Gigantin valmentajana sen alusta asti ja johtanut joukkueen sekä Contenders-mestaruuteen että hopeasijalle miltei kokonaan uuden rosterin kanssa.

Suomen World Cup -taisto alkaa elokuun 16. päivä alkavalla lohkovaiheella, jossa se ottelee Etelä-Koreaa, Hong Kongia, Kiinan Taipeta, Japania ja Venäjää vastaan. Finaaleihin päästäkseen Suomen täytyy sijoittua lohkon kahden parhaan joukkoon, joten kovasta rosterista huolimatta luvassa on takuulla jännittäviä pelejä.

Lähde: Twitter Kuvalähde: Overwatch