FEL järjesti tänä syksynä ensimmäisen pidemmän kaavan Valorant -turnauksen. Valorant Cupissa nähtiin kahdeksan Suomen parasta Valorant-joukkuetta, ja palkintopotissa oli yhteensä 2000 euroa, josta voittajajoukkue kuittasi itselleen 1500 euron osuuden.

Keskiviikkoillan finaalissa vastakkain asettuivat VISU Gaming ja wTb. VISU Gamingin joukkue lähti turnauksen karsintoihin nimellä ISOL-BULIL, ja yhtenä ennakkosuosikeista se varmisti ensimmäisenä paikkansa finaalissa. Karsintojen kautta turnaukseen ja lopulta finaaliin paikkansa ansainnut wTB varmisti finaalipaikkansa maanantaina voitettuaan VASTA Gamingin 2-0.

Itse finaaliottelu päättyi wTb:n 2-0 voittoon (Split 13-8, Haven 13-11). Onnistuneen turnauksen ja selvän voiton jälkeen eurheilu.org uutisoi wTb:n pelaajan Joona ”H1ber” Parviaisen saaneen ennen finaalia epäilyttävän tarjouksen Discordissa.

Uutisen mukaan Parviaiselle oli tarjottu 1000 euroa finaaliottelun häviämisestä. Hän jätti kuitenkin tarjouksen huomiotta, vaikka tarjoaja lupasi, ettei kiinnijäämisen pelkoa ole ja rahat saisi tililleen ennen finaaliottelua.

FELin sisältö- ja viestintäjohtaja Ville Järveläinen kertoo, että heillekin tieto tarjouksesta tuli vasta eurheilu.orgin uutisen myötä. FELin sarjoista tällaista ei ole aiemmin tullut heidän tietoonsa.

– Luonnollisesti toivomme, että pelaajat ja organisaatiot informoisivat myös meitä, mikäli saavat tällaisia tai vastaavia yhteydenottoja. Luotamme siihen, että pelaajat ja organisaatiot ymmärtävät, kuinka vakavasta asiasta on kyse, mikäli suostuu esimerkiksi häviämään ottelun rahaa vastaan, Järveläinen kommentoi asiaa.

– Haitta pelkästään pelaajan uralle olisi valtava. Tuomitsemme kaikenlaisen vilpillisen toiminnan äärimmäisen jyrkästi, ja sille on kaikissa sarjoissamme nollatoleranssi.

Ensimmäinen Valorant Cup oli Järveläisen mukaan kaikin puolin onnistunut kokonaisuus. Koska kyseessä oli ensimmäinen pitempi turnaus uudessa pelissä, olivat järjestäjät varautuneet ottamaan oppia tulevia turnauksia varten.

–Ihastuimme peliin itsekin ja näemme siinä ihan älyttömästi potentiaalia, Järveläinen summaa.