Uutisoimme tammikuussa Suomen historian suurimmasta e-urheiluturnauksesta, syyskuun 14. päivä järjestettävästä Arctic Invitationalista. Turnauksen järjestäjinä toimiva Elisa ja Starsquad Events. 100 000 euron palkintopotilla varustettuun CS:GO-turnaukseen ottaa osaa kaiken kaikkiaan neljä joukkuetta; näistä kolme ovat kutsujoukkueita ja yksi valitaan kotimaan karsintojen kautta.

Turnauksen ensimmäinen julkistettu kutsujoukkue oli yhdysvaltalainen NRG Esports ja nyt toiseksi joukkueeksi on paljastunut brasilialainen FURIA Esports. Vuonna 2017 perustettu joukkue seisoo tällä hetkellä HLTV:n maailmanrankingin viidentenä. Joukkue on tänä vuonna onnistunut sijoittumaan tasaisin väliajoin turnausten kärkeen, kuten esimerkiksi Dreamhack Masters Dallasin 3.-4. sijalle, ESEA Premier Divisionin 1. sijalle ja Esports Championship Seriesin 2. sijalle. Joukkueen historiasta näkee, että parannus viime- ja alkuvuoteen on ollut kunnioitettava.

Näin ollen julkistamatta on vielä yksi kutsujoukkue sekä tietenkin Suomen karsintojen kautta mukaan yltänyt joukkue. Karsintoina toimii tämän vuoden eSM-turnaus, jonka finaali pelataan 7.-8. syyskuuta järjestettävässä Tubecon-tapahtumassa. Tällä hetkellä paikkansa finaalissa ovat jo varmistaneen ENCE Esports, SJ Gaming ja HAVU Gaming. ENCE ottaa kuitenkin osaa samaan aikaan Arcticin kanssa järjestettyyn Blast Pro Moskovaan, eikä täten ota haltuunsa karsintapaikkaa voittaessaankaan.

Lisätietoa Arctic Invitationalista löydät täältä.

Lähde: Arctic Invitational Kuvalähde: Arctic Invitational