Arena of Valor on kiinalaisen Tencent Gamesin kehittämä MOBA-peli. Peli muistuttaa läheisesti Tencentin omistaman Riot Gamesin

Leaguen pelimekaniikoita on virtaviivaistettu, hahmoilla on vain kolme taitoa ja ohjaaminen tapahtuu klikkien sijaan ”joystickillä”. Tämän lisäksi kaikki hahmot ansaitsevat jatkuvasti rahaa ja kokemusta, minkä myötä pelit harvoin kestävät yli 15 minuuttia.

Arena of Valorista on kilpailtu aikaisemmin kolme kertaa Suomessa. Viime vuonna järjestetyssä Elisan ja OnePlussan turnaussarjassa pelattiin livetapahtumissa tuhansien eurojen tuotepalkinnoista. Ensimmäistä kertaa pelissä kilpailtiin Lantrekeillä 2018 keväällä, jossa voiton nappasi LoL-joukkue New Trinket, seuraavana Assembly Summereilla titteli lähti kotiin Space Boysin kanssa ja viimeisenä GamXpoilla voiton vei YMCA Esports.

Tulosten ja pelin ladderin perusteella on helppo nähdä, että ennakkosuosikki sarjassa on YMCA esports, joka on myös sarjan ainoa joukkue joka pelaa organisaation alla. SB ei kilpaile aivan samalla kokoonpanolla kuin viime kesänä, mutta on silti selkeästi yksi kärkijoukkueista. Kovin haastaja näille on sarjaa varten SJM, jossa pelaa YMCAn varapelaajia ja muita suomen tilastojen kärkinimiä.

Kaikki joukkueet voi katsoa sarjan kotisivuilta.

Sarjakausi pelataan round robinina, eli jokainen joukkue pelaa jokaista joukkuetta vastaan kerran. Pudotuspeleissä puolestaan käytetään harvinaisempaa kukkulan kuningas järjestelmää, missä sarjakauden kolmas ja neljäs joukkue ottavat yhteen ensimmäisenä. Ottelun voittaja kohtaa sarjakakkosen ja heistä paras kohtaa sarjakauden voittajan finaaleissa Assembly Summer 2019 tapahtumassa.

Koko liigan voittajajoukkue kuittaa itselleen 3500€, hopeasija 1500€ ja pronssi 800€. Näiden lisäksi jokaisesta sarjapelistä joukkue saa 100 euroa voitosta ja 50 euroa häviöstä.

Lähestulkoon kaikki sarjataulukon ottelut lähetetään suomeksi selostettuna launtantaisin.

Ensimmäiset ottelut pelataan tänään 18:00 ja niitä voi seurata Telian AoV Twitch-kanavalta.

Lähde ja kuva: Telia Esports Series