Olemme uutisoineet jo aiemmin Suomalaisten pelitalojen, kuten Evolution Arenan ja GLHF:n toiminnasta. Pelitilojen huuma ei kuitenkaan näytä loppumista, vaan huomenna Helsingin Kaisaniemeen avautuu uusi pelaamisen keskus, jollaista ei ennen ole Suomessa nähty.

Shelter Gameroomin nimeä kantava pelitila löytyy osoitteesta Vuorikatu 16 ja se avaa ovensa huomenna kello 14:00. Paikan päältä löytyy peräti 64 PC-pelipistettä, joiden määrää on mahdollista kasvattaa 70:een. Tämän lisäksi tiloissa on mahdollista pelata halutessaan myös omalla läppärillä. Gameroomin pelitarjonnan luvataan kattavan sekä tämän hetken uusimmat julkaisut että aiemmat klassikotkin.

”Digitaalisissa kanavissa tietyn pelin tai genren sisällä olevien pelaajien välillä vallitsee suuri yhteisöllisyys, ja me jalkautamme tuon tunnesiteen myös kasvokkain tapahtuvaan sosiaaliseen kanssakäymiseen. Shelter Gameroom mahdollistaa sen, että kilpailuelementti ja sosiaalinen kontakti – eli ne kaksi asiaa, jotka tekevät pelaamisesta pelaamisen arvoista – saadaan yhdistetyiksi. Yhteiseen tilaan voi tulla kanssaelämään jaettua innostuneisuutta”, sanoo Shelter Gameroomin toimitusjohtaja Tuomas Konttinen.

Konttinen tunnetaan Duudsonien tuotteistusyhtiö Rabbit Merchandisingin liiketoimintajohtajana, jossa hän on vastannut mm. Duudsonit-brändin lisenssiliiketoiminnasta ja konseptien luomisesta. Shelterin taustajoukkoihin kuuluu vahvasti myös yhtiön tuotekehityksestä vastaava Anssi Lehtomäki,  joka on pitkään vastannut Duudsonit -brändin kaupallisista ja lisenssiyhteistyökumppanuuksista.

Samanlaista brändiajattelua haetaan myös Shelter Gameroomille – esikuvana sillä on vaivattomasti skaalautuva, korkean laadun kaikissa toimipisteissään takaava Starbucks. Tavoitteena on ollut luoda paikka, jonka myötä pelaaminen kehittyy yhä salonkikelpoisemmaksi ja ammattimaisemmaksi.

Puitteet Kaisaniemen esports-toiminnalle ovat kieltämättä hulppeat. Toimipisteestä löytyy edellä mainittujen pelipisteiden lisäksi 4 sohvaa konsolipelaajille, 10 pelipisteen yksityishuone ja kokonaisuudessaaan 270 neliömetriä pinta-alaa. Ovet ovat avoinna ti-to klo 14-21, pe klo 14-24, la klo 11-24 sekä su klo 12-18, mutta yritysten varattavissa myös päivisin aukioloaikojen ulkopuolella. Tämän lisäksi tarkoituksena on järjestää kuukausittainen Shelter Lockdown -peliyö.

Hinta pelaamisesta on PC-pisteessä 4 €/tunti, konsolisohvalla 6 €/tunti ja oman kannettavan tuoville 2 €/tunti. Ajan tasalla Shelter Gameroomista toiminnasta pysyt parhaiten seuraamalla paikan Twitter-tiliä.

Lähde: Shelter Gameroom Kuvalähde: Shelter Gameroom