Ilouutisia Overwatch-fanit, poika palaa kotiin! Suomalaisjoukkue Team Gigantti kukisti eilen pelatussa Euroopan Contendersin finaalissa saksalaisjoukkue Angry Titansin ja kuittasi itselleen historiansa toisen euroopanmestaruuden. Team Gigantti on ollut mukana Contendersissa aina vuodesta 2017 lähtien, mutta ei silloin kuitatun voittonsa jälkeen ole onnistunut palaamaan mestariksi, ennen kuin eilen.

Paras seitsemästä -periaatteella pelattu finaaliottelu alkoi suomalaisjoukkueen kannalta rohkaisevasti kun se heti alkuun kuittasi itselleen kaksi erävoittoa; Lijang Towerissa ja Numbanissa. Angry Titans ei kuitenkaan taipunut paineen alla ja seuraavia erävoittoja jaettiin päittäin kunnes ottelu oli ajettu 3-2 tilanteeseen Team Gigantin hyväksi. Suomalaisjoukkueelle riittäisi vain yksi erävoitto, mutta myös Angry Titans pääsisi yhdellä voitolla tasoihin ja aivan mestaruusmaljan ulottuville.

Viimeinen erä Hollywoodissa päättyi kuitenkin suomalaisten onneksi Team Gigantin voittoon, vieläpä selvällä 3-0 tuloksella. Vaikka koko joukkue todisti ansaitsevansa paikkansa Euroopan huipulla, valokeilassa pääsivät eniten paistattelemaan Tuomo ”Davin” Leppänen (DPS), Joonas ”Zappis” Alakurtti (Tank) sekä Otto ”Milkyman” Saren.

Voitostaan Team Gigantti kuittasi mestaruustittelin lisäksi noin 40 000 dollaria. Suomalaisfanit saavat jännittää ensi viikollakin, kun Niko ”ChroNoDotA” Raisanen pelaa Australian Contendersin semifinaalissa.

Lähde: Overwatch Contenders Kuvalähde: Blizzard