Team Gigantti talven Assembly Winter -tapahtumassa. Kuva: Team Gigantti

Overwatch Contendersin Euroopan turnauksen playoffit pidetään tänä viikonloppuna Puolan Alwerniassa. Vuoden ensimmäisen Contenders-turnauksen loppuun on selvinnyt yhteensä neljä joukkuetta, jotka taistelevat paitsi 30 000 dollarin pääpalkinnosta, myös Euroopan mestarin tittelistä.

Suomea turnauksessa edustaa hallitseva Euroopan mestari  Team Gigantti. Aikaisemmasta menestyksestään huolimatta joukkue lähti tälle turnauskaudelle huomattavan spekuloinnin keskeltä, sillä se oli joutunut hankkimaan peräti viisi uutta pelaajaa Overwatch Leagueen menettäneidensä tilalle. Joukkueen alkuperäisestä kokoonpanosta on jäljellä enää sen dps Tuomo ”Davin” Leppänen.

Tämän lisäksi Euroopan Overwatch-skene on muuttunut merkittävästi sitten viime kesän. Overwatch League ja sen kahmima menestys ovat uudelleensytyttäneet pelaajien ja organisaatioiden kiinnostuksen lajia kohtaan, kun sen tulevaisuus vaikuttaa aiempaa kannattavammalta. Merkkinä tästä on Overwatch Open Divisonin osallistujajoukkueiden kasvu yli tuhannella sen ensimmäisen ja toisen kauden välillä.

Mitättömänä ei voida myöskään pitää Overwatch Leaguessa pelaavan London Spitfiren akatemiajoukkueen  British Hurricanen panosta kentän uudelleensekoitukselle. Huippuorganisaation tukema joukkue on eittämättä turnauksen ammattimaisimmin hallinnoitu, ja tämän menestys on tehnyt siitä yhden turnauksen voittajasuosikeista. Myös Team Gigantin manageri Tomi ”Tombha” Rinne uskoo näkevänsä British Hurricanen playoffien finaaleissa.

Ei siis ole mikään ihme, että Team Gigantti suuntaa playoffeihin suuren jännityksen ympäröimänä. Joukkue kohtaa semifinaaleissa  Angry Titansin, joka peittosi Team Gigantin näiden aiemmassa ottelussa 4-0. Paljon tulee siis olemaan kiinni siitä, miten suomalaisjoukkue on valmistautunut tulevaan koitokseensa.

Toisessa semifinaalissa kohtaavat taasen British Hurricane ja CIS Hope, joista British Hurricane on selvä voittajasuosikki.

Turnauksen semifinaalit pelataan huomenna ja kaiken kruunaava finaali sunnuntaina. Samalla pelataan myös Pohjois-Amerikan turnauksen playoffit, joiden voittaja ottaa finaalien jälkeisessä näytösottelussa mittaa tuoreesta Euroopan mestarista. Euroopan playoffien tarkka aikataulu on:

Lauantai (Semifinaalit)

13:00: British Hurricane VS CIS Hope

15:30: Team Gigantti VS Angry Titans

Sunnuntai (Finaali)

14:00: TBD VS TBD

Ottelut ovat katsottavina suorana Overwatch Contendersin Twitch-kanavalta. Kattavan otteluaikataulun löydät Overwatch Contendersin verkkosivuilta.

Lähde: Overwatch Contenders Kuvalähde: Team Gigantti