Vastikään Microsoftin omistamaan Mixer -striimausalustaan striimaamaan siirtynyt Kanadalainen Michael ”Shroud” Grzesiek menetti 85% katsojistaan siirron yhteydessä, kertoo Streammetrics.gg.

Usean vuoden yhteistyödiilin Mixerin kanssa tehnyttä Shroudia saattaa hieman kaduttaa siirron jälkeen, sillä vaikka siirto lähtikin hyvin liikkeelle, ovat katsojamäärät romahtaneet Mixerissä.

Karua faktaa tilanteesta kertoo myös se, että ennen Mixeriin siirtymistä Shroudin tavoittavuus Twitchissä oli 1,62 kertaa suurempi, kuin kaikkien Mixer-striimaajien tavoittavuus yhteensä. Jotkut odottivat Shroudin vievän fanikuntansa uuteen alustaan, mutta lopulta vain 15% faneista siirtyi hänen mukana seuraamaan häntä uuteen alustaan.

Kokonaisuudessaan Shroudin katsojamäärät tippuivat 718 000 kuukausittaisesta katsojasta 231 000 kuukausittaiseen katsojaan.

Siirrossa on toki hyvä huomioida, että aikaisemmin siirtojen pohjalta voidaan arvioida, että Shroud todennäköisesti sai myös merkittävän rahasumman siirrosta, eli täysi katastrofi ei siirto välttämättä ole. Pitkällä aikajänteellä katsottaessa siirto on kuitenkin hyvin kyseenalainen, myös rahallisesti.

Kokonaisuudessaan Mixer on edelleen marginaalinen toimija alallaan, sillä sivusto on vasta neljänneksi suosituin alusta Facebook Gamingin, Youtube Gamingin ja Twitchin jälkeen, Twitchin dominoidessa markkinaa yli 75% osuudellaan.

 

Lähde: Streammetrics.gg

Kuvalähde: Twitter