Suosittu suoratoistopalvelu Netflix on huhujen mukaan laajentamassa toimintaansa pelimaailmaan. The Information -verkkosivusto kertoo, että Netflix etsii johtajaa pelihankkeelleen. Sen mukaan yhtiö olisi myös ollut jo yhteydessä pelimaailmassa tunnettuihin henkilöihin.

Netflix on jo aiemmin tarjonnut käyttäjilleen interaktiivisia kokemuksia esimerkiksi Black Mirror: Bandernatch -elokuvalla, jossa katsojalla oli mahdollisuus päättää itse, kuinka elokuva jatkuu eteenpäin. Samankaltainen interaktiivinen kokemus katsojille tarjottiin vuonna 2020 yhdessä Unbreakable Kimmy Schmidt -jaksossa. Peliyhtiöiden kanssa suoratoistopalvelu on myös tehnyt yhteistyötä esimerkiksi Valven ja Riotin kanssa: Keväällä julkaistiin ensimmäinen kausi Dota: Dragon’s Blood -animesarjasta, ja syksyllä tulee League of Legendsin maailmaan sijoittuva Arcane -sarja. Lisäksi suositusta kirja- ja videopelisarjasta tehty sarja The Witcher -sarja julkaistiin Netflixissä vuonna 2019.

Netflix on aiemminkin ollut tuottamassa pelejä kolmasien osapuolten kehittäjien kanssa, kuten Stranger Things -sarjaan liittyvää mobiilipeliä.

Tekniikan maailman mukaan suoratoistopalvelun infrastruktuuri antaa hyvät lähtökohdat pilvipelaamiselle eli verkkoyhteyden kautta toimiville peleille. Netflixin edustaja kommentoi Polygonille, että yhtiön asiakkaat arvostavat vaihtelua, minkä vuoksi tarjontaa laajennetaan koko ajan.

– Olemme innoissamme siitä, mitä kaikkea interaktiivisella viihteellä voidaan saada aikaan, edustaja kommentoi.

Yhtiö ei kuitenkaan ole vahvistanut tai kieltänyt yhtään mitään aiheeseen liittyvää. Sitäkään ei tiedetä, aikooko yhtiö kehittää pelejä itse vai tyytyä julkaisemaan niitä.