Suomen tunnetuin e-urheiluorganisaatio ENCE eSports on julkistanut uuden Counter-Strike: Global Offensive -joukkueensa.

Joukkueen neljä uutta pelaajaa ovat Aleksi ”Aleksib” Virolainen, Jani ”Aerial” Jussila, Sami ”xseveN” Laasanen ja Jere ”sergej” Salo. Kaikki pelaajat ovat solmineet kahden vuoden sopimuksen organisaation kanssa.

Maaliskuussa ENCEen liittynyt Aleksi ”allu” Jalli saa näin peliseuraa Suomen parhaimmistoon kuuluvista pelaajista. ENCE on ilmaissut joukkueen tavoitteeksi nostaa suomalainen Counter-Strike-osaaminen jälleen maailmankartalle.

ENCEn uusi kokoonpano, pelaajan ikä ja edelliset joukkueet:

Aleksi ”allu” Jalli, 25, (OpTic Gaming, FaZe Clan, ENCE eSports, Ninjas in Pyjamas, 3DMAX, mousesports)

Aleksi ”Aleksib” Virolainen, 21, (HAVU Gaming, ENCORE, ENCE eSports, Findictus)

Jani ”Aerial” Jussila, 24, (SuperJymy, Vitalis, SkitLite)

Sami ”xseveN” Laasanen, 23, (iGame, LGR, RCTIC eSports)

Jere ”sergej” Salo, 16, (HAVU Gaming, SkitLite)

 

Mukana Suomen parhaimpia pelaajia

Aleksi ”Aleksib” Virolainen palaa ENCEn organisaatioon. SEUL ry / Assembly Summer 2017

ENCEn neljä uutta pelaajaa ovat edustaneet viimeksi Suomen parhaimpiin kuuluvia joukkueita. Merkittävät Suomen sisäiset pelaajasiirrot tulevatkin muuttamaan heittämällä voimasuhteita Suomen CS-kentällä.

Aleksi ”Aleksib” Virolainen siirtyy joukkueeseen pelattuaan lähes vuoden HAVU Gamingin joukkueessa. Virolainen nousi suuren yleisön tietouteen ENCEssä vuonna 2016. Viimeisen vuoden aikana hän johti HAVUn Suomen selkeäksi ykkösjoukkueeksi. Virolainen ottaa tiettävästi uudessa joukkueessa kapteenin (in-game leader) paikan.

Jani ”Aerial” Jussila siirtyy joukkueeseen SuperJymystä, jossa hän oli joukkueen tehokkain pelaaja. ENCEn mukaan Jussilan siirto ja salainen siirtosumma ovat suomalaisen e-urheilun historian suurimpia.

Sami ”xseveN” Laasanen on puolestaan edustanut edellistä organisaatiotaan, parhaimmillaan Minor-turnaukseen edennyttä iGamea, vuodesta 2016 saakka. Laasanen on kuulunut myös joukkueensa ehdottomiin avainpelaajiin.

Uuden joukkueen mielenkiintoisimpiin nimiin kuuluu 16-vuotias Jere ”sergej” Salo, joka palaa tositoimiin otettuaan tauon kilpapelaamisesta viime vuoden lopussa. Salo kuuluu suomalaisen Counter-Striken lupaavimpiin pelaajiin. Hän edusti Virolaisen tapaan viimeksi HAVUa.

 

”On kiehtovaa yhdistää nuoruus ja kansainvälinen kokemus”

ENCEn markkinoinnista vastaava Counter-Strike-asiantuntija Joona ”natu” Leppänen pursuaa intoa uudesta joukkueesta.

Olen todella innoissani, että saimme tämän kokoonpanon pelaamaan meille. On todella kiehtovaa saada joukkueeseen nuoremman sukupolven pelaajia, kuten sergej, ja yhdistää heidät allun tarjoamaan kansainväliseen kokemukseen”, Leppänen kommentoi ENCEn tiedotteessa.

Leppänen sanoo kuitenkin, että joukkueen menestymiselle pitää antaa aikaa.

Tiedän, että fanimme ovat todella innostuneita paluustamme Counter-Strikeen ja he haluavat nähdä pojilta heti tulosta. Kehotan kuitenkin kaikkia kärsivällisyyteen ja antamaan joukkueelle mahdollisuuden kasvaa johonkin, mitä kaikki voivat kannustaa, ja mistä kaikki voivat olla ylpeitä”, Leppänen linjaa.

Uusi joukkue aloittaa harjoitusjärjestelyt tänään, mutta vielä on epäselvää, milloin kokoonpanon ensiesitys nähdään.

Kulunut kuukausi on ollut ENCElle kiireinen. Maaliskuussa joukkue solmi yhteistyösopimuksen jääkiekkoseura Lahden Pelicansin kanssa. Samalla se ilmoitti paluustaan Counter-Striken pariin ja Aleksi ”allu” Jallin liittymisestä joukkueeseen.

Lähde ja kuvalähde: ENCE