Uutisoimme viime viikolla eXTREMESLAND ZOWIE Asia -turnauksessa sattuneesta tapauksesta, jossa OpTic Indian pelaaja Nikhil ”forsaken” Kumawat jäi kiinni huijausohjelman käytöstä. Tilanne johti välittömästi joukkueen hylkäämiseen 100 000 dollarin turnauksesta. Kumawat myös irtisanottiin joukkueesta välittömästi.

Asia alkoi kuitenkin kehittymään vielä eteenpäin pian tapahtuneen jälkeen. Ensiksi OpTic India ilmoitti irtisanoneensa koko rosterinsa ja arvioivansa ”muita kilpailullisia vaihtoehtoja”. Siitä, aikooko organisaatio pysyä CS:GOn parissa, laajentaa muihin lajeihin tai lopettaa toimintansa kokonaan, ei ole tietoa.

Kohun jälkeen Kumawatin aiempi hämärä toiminta on nostettu esille ja painotettu, että OpTic Indian oli pakko olla tietoinen siitä ennen tämän palkkaamista.

Viimeisin naula arkkuun tippui toissapäivänä, kun Esports Integrity Coalition (ESIC) antoi Kumawatille viiden vuoden kilpailukiellon. Kielto estää Kumawatia pelaamasta liiton jäsenorganisaatioiden turnauksissa, joihin kuuluvat muun muassa ESL, Dreamhack, Intel, Unikron ja Betway.

Liitto yritti ottaa Kumawattiin yhteyttä antaakseen tälle mahdollisuuden puolustaa itseään, mutta tämä ei ole vastannut.

Kyseessä on Kumawatin toinen rike, josta seuraisi normaalista elinikäinen kilpailukielto. Liitto kuitenkin piti tämän ensimmäistä vuonna 2017 tekemäänsä rikettä vain ”hyvin epäsuorasti yhdistettynä tämän tuoreimpaan rikkeeseen”, eikä elinikäinen kilpailukielto olisi täten liiton mielestä ollut reilu.

Lähde: ESIC Kuvalähde: OpTic India