Sveitsiläiset jalkapallokannattajat osoittivat mieltään e-urheilua vastaan sunnuntaisessa Super League -jalkapallopelissä. Protesti oli ennakolta suunniteltu. Young Boys Bernin Ultras-nimeä kantavat tosifanit alkoivat nakella konsolien ohjaimia ja tennispalloja kentälle ottelussa FC Baselia vastaan. Tuomarit joutuivat keskeyttämään ottelun 15 minuuttia sen alkamisen jälkeen. Peli oli kaksi minuuttia tauolla, jonka aikana kenttää siivottiin.

Bernin faneilla oli ottelussa lisäksi valtava lakana, johon oli kuvattu pause-nappula. Myös yksittäisillä Young Boys Bernin ja FC Baselin faneilla oli mukanaan omia, e-urheilun vastaisia julisteitaan. FC Baselin fanit aiheuttivat toisen välikohtauksen toisella puoliajalla, mutta peli saatiin lopulta päätökseen luvuin 7-1 Bernin hyväksi.

Young Boys Bernillä ei ole omia e-urheilupelaajia tai -joukkuetta. FC Baselilla on sen sijaan kolme FIFA-pelaajaa. Voitaneen olettaa, etteivät Young Boys Bernin kannattajat haluakaan joukkueensa lähtevän mukaan e-urheilutoimintaan. Fanit saattavat toivoa urheiluseurojen varojen menevän pikemminkin seuran ydintoimintaan kuin laajentumiseen e-urheilun alueelle. Perinteiset urheiluseurat ovat viime vuosina hakeneet voimakkaasti näkyvyyttä e-urheilun alueelta – helmikuussa arvioitiin jo liki 200 urheiluseuran olevan mukana e-urheilualalla.

Lähde: Dot Esports, Techspot Kuvalähde: EA SPORTS FIFA