Uutisoimme maanantaina Timo ”Taimou” Kettusen kotijoukkue Dallas Fuelin yllättävästä nousukiidosta Overwatch Leaguen neljännen vaiheen alussa. Joukkueen onnistui peitota jo kolme neljästä vastustajastaan, mukaan lukien edellisen vaiheen hopeasijalle yltäneen Boston Uprisingin. Muutoksen takana on eittämättä monia tekijöitä, joista tärkeimpiä avasimme uutisemme ohessa.

Kettunen vieraili eilen Oversight-podcastissa, jossa tämä kertoi omin sanoin Fuelin sisäisistä muutoksista ja joukkueen vaikeuksista. Suomalaispelaajan puheet antoivat rankan kuvan siitä, kuinka toivottomalta tilanne pelaajista tuntui.

”Luulen että joukkue luovutti sen jälkeen, kun jouduimme luopumaan Custasta. Kirjaimellisesti kaikki meistä luovuttivat; sanoimme että p*skat tästä, emme mitenkään tule voittamaan enää”, Kettunen kuvaili. Dallas Fuel vaihtoi huhtikuun alussa Scott “Custa” Kennedyn Los Angeles Valiantiin Benjamin “uNKOE” Chevassonia vastaan. Kennedy oli joukkuetovereidensa mukaan yksi joukkueen johtohahmoista ja toimi käytännössä sen kapteenina.

Kettusen puheista tuli selväksi myös, ettei Dallas Fuelin valmentajilla ollut selkeää visiota joukkueen kokoonpanosta, vaan sitä haettiin koko ajan uudelleen. Harry, Custa ja Chips vaihtelivat jatkuvasti hahmoaan, ikään kuin näille oltaisiin yritetty kokeilemisen kautta löytää oikea rooli. ”Meillä ei koskaan ollut kuusikkoa”, Kettunen selitti.

Joukkueen uudesta päävalmentajasta Aaron ”Aero” Atkinsista Kettusella oli sanottavanaan vain ylistystä. ”Gladiaattoreita vastaan pelatessa meillä oli jo massiivista parannusta kommunikaatiossa, joukkuepelissä, shotcallaamisessa ja koko pelin ”tuntemisessa”, Kettunen kertoi.

”Philadelphiaa vastaan pelatessamme tiesimme heidän olevan todella hyviä, mutta kaavoihinsa kangistuneita. Aero sekä Peak ja Vol’Jin (Fuelin apulaisvalmentajat) ovat todella hyviä vastastrategioiden luomisessa, mikä auttaa meitä todella paljon. Me emme koskaan… Me emme olleet kuten muut joukkueet. Emme välittäneet miten vastustaja pelasi, vaan pelasimme omaa peliämme emmekä välittäneet metasta. Mutta nyt me olemme niitä, jotka osaavat mukautua tilanteeseen.”

Koko podcast-jakson Taimoun muine kommentteineen voit katsoa täältä.

Lähde: Oversight, Overwatch League Kuvalähde: Blizzard