Tampereen NMKY järjestää ensi viikonloppuna 2.11. -4.11. ensimmäisen pilottiturnauksensa, Tampereen Tamppauksen. Tällä kertaa ei vielä pelata isoista palkinnoista, vaan tarkoituksena on kartoittaa pelaajien toiveita siitä, mitä halutaan pelata ja toivottavasti saada kiinnostusta myös tuleville turnauksille.

”Tampereen Tamppaus järjestetään, koska Tampereella ei ole mitään yleistä tappelupelitapahtumaa ja Tampere on kuitenkin vähän niinkuin Suomen Rooma; kaikilla on siedettävä matka tulla tänne ja tänne on hyvät kulkuyhteydet. Turnauksen on myös tarkoitus jatkua vuonna 2019 kahdella turnauksella, joihin ollaan alettu suunnittelemaan myös palkintopotteja. Toki YMCA toivoo, että näihin löytyisi myös innokkaita yhteistyökumppaneita, jotta voidaan mahdollistaa ja vakinaistaa paikka Suomen turnauksissa”, kertoi Tampereen YMCA:n esports-koordinaattori Jesse Halme.

”Taistelupelejä ei missään nimessä saa unohtaa! Niissä kisataan joka vuosi isoista rahoista maailmalla ja Suomessa ne on vähän päässyt unohtumaan. Toki iso kiitos tänä vuonna kuuluu taas Grail Questeille, että järjestivät eSM-kisat Tekkenissä.

Meillä on Suomen scenessä hieno joukko ihmisiä, joille nämä pelit ovat intohimo. He haluavat järjestää, mutta yksin heillä ei ole rahkeita, niin siksi me YMCAlla halutaan lähteä näitä ihmisiä tukemaan.”

Tapahtuman virallisiin turnauksiin kuuluvat Guilty Gear XRD Rev2, Tekken 7 ja Soulcalibur VI, jotka myös streamataan osoitteessa www.twitch.tv/ymca_esports. Lisäksi tullaan pelaamaan virallisia sivuturnauksia, ja kaikkia mahdollisia pelejä joita kävijät tuovat mukanaan.