Respawn ilmoitti hiljattain poistavansa tap-strafing -nimisen hyppymekaniikan seuraavassa suuressa päivityksessään. Tap-strafe -hypyssä pelaaja vaihtaa suuntaa kesken hypyn, singahtaen eri suuntaan kuin mihin alun perin oli menossa. Erikoishyppy tuli ajoittaa täydellisesti, ja siksi sitä käyttivät lähinnä kokeneemmat pelaajat.

Respawnin päätös nostatti heti twitter-myrskyn. Useat isot Apex-skenen nimet olivat pöyristyneitä päätöksestä, joka tuntui tulevan täysin puskista.

”Oikeasti paskin päätös ikinä” reagoi Christian ”Nokokopuffs” Feliciano Respawnin twiittiin. ”Ei ole enää mitään syytä pelata hiirellä ja näppäimistöllä. Jos pelaat ohjaimella ja olet miettinyt vaihtamista, jatka vain ohjaimen käyttöä”, hän twiittasi myöhemmin.

NRG:n Chris ”sweetdreams” Sexton oli samoilla linjoilla: ”Vuoden päästä lähes kaikki MNK-ammattilaiset ovat joko lopettaneet, tai siirtyneet käyttämään ohjainta. Palaan tähän twiittiin 365 päivän päästä. Surullista.”

Apex on ollut tunnettu monipuolisista liikkumismekaniikoistaan, ja isoa osaa niistä on jo ”nerffattu” eli heikennetty. Pelaajat ovat vihaisia siksi, että vaikka nämä mekaniikat tuovat niiden käyttäjälle edun, ne ovat vaikeita toteuttaa ja nostavat pelin taitotasoa – vaikeat mekaniikat eivät kuuluisikaan olla kaikkien saavutettavissa. Respawn tuntuu kuitenkin poistavan tai heikentävän mekaniikat, joita ei voi toteuttaa myös konsoliohjaimella. Konsolipelaajat tuntuvatkin olleen lähinnä tyytyväisiä hyppymekaniikan poistumisesta. Herää kuitenkin kysymys, tasapainotetaanko peliä liikaa PC-pelaajien kustannuksella?

Konsoli vs. PC vastakkainasettelu on arkipäivää nykypäivän cross play-maailmassa. Monien mielestä ohjainpelaajilla on jo merkittävä etu; automaattitähtäys, joten PC-pelaajillakin tulisi olla jotain mihin konsolipelaajat eivät pysty. Jotkut PC-pelaajat nousivat kuitenkin myös puolustamaan päätöstä.

”Cross play FPS-pelit tulevat aina johtamaan tähän. Tehkää siis olonne mukavaksi. Tämä on cross playn sisältävien FPS-pelien tulevaisuus”, TSM:n Ali ”Myth” Kabbani twiittasi. ”Etujen tasapainottaminen tapahtuu lähes aina enemmistön eduksi. Ja PC-pelaajat EIVÄT ole enemmistö.”

Katso alta kuinka tap-strafe toimii