Tampereella viimeistellään Finnish Esports Leaguen viides Counter-Strike: Global Offensive -liigakausi huomenna torstaina.

Finaalissa vastakkain asettuvat SuperJymy sekä hallitseva mestari HAVU Gaming. Joukkueet kohtaavat nyt FEL-mestaruuden merkeissä kolmatta kertaa, joista HAVU on voittanut kaksi viimeisintä.

Edellisen voiton aikaisesta HAVUsta on jäljellä enää vain Otto “ottoNd” Sihvo. Pelaajavaihdoksia on tehty myös viime metreillä – SuperJymyn entinen pelaaja Lasse “ZOREE” Uronen siirtyi syyskuussa HAVUn riveihin.

Joukkueiden nykyiset kokoonpanot ovat:

HAVU Gaming SuperJymy
Jesse “zehN” Linjala
Otto “ottoNd” Sihvo
Eetu “sAw” Saha
Olli “sLowi” Pitkänen
Lasse “ZOREE” Uronen
Elias “Jamppi” Olkkonen
Tony “arvid” Niemelä
Samuli “Twixie” Herrala
Tuomas “SADDYX” Louhimaa
Verneri “BONA” Junkala

Kohtaamisesta on tulossa tiukka. Kummatkin joukkueet ovat pelanneet tasaisen hyvällä menestyksellä koko kauden. HAVUlla ei ole yhtäkään häviötä sarjataulukon mukaan, SuperJymyllä on yksi.

Finaali pelataan paras kolmesta (BO3) -formaatilla Also Expo -tapahtuman yhteydessä. Joukkueille on jaossa yhteensä 10 000 euroa: voittajalle 7000 euroa ja toiseksi sijoittuvalle 3000 euroa.

Pelit alkavat torstaina 4. lokakuuta kello 12.00. Niitä voi seurata suorana ja suomeksi selostettuna FELin Twitch-kanavalta.

Lähde: FEL, kuvalähde: SEUL ry / Jussi Jääskeläinen