Tampereella ensimmäistä kertaa järjestettävä Checkpoint-pelifestivaali kerää kaksipäiväisen tapahtuman aikana yhteen niin pelien kehittäjät, peliharrastajat kuin kilpapelaajatkin. Tapahtuma pitää sisällään turnauksia, seminaareja, workshoppeja sekä muuta pelaamisen liittyvää oheisohjelmaa. Tapahtuman järjestää Tampereen eSports Klubi yhteistyössä Akateemisten pelaajien sekä Tampere Startup Hubin kanssa.

Kaksipäiväisellä festivaalilla pelataan Hearthstonen ammattilais- ja harrastelijaturnaukset sekä Overwatchin 3v3-turnaus. Ammattilaisturnauksessa nähdään pelaamassa muun muassa Suomea Hearthstone Global Gameseissa edustavat Janne ”Janetzky” Aho ja Aleksi ”Wampie” Majander sekä striimaajat Mikael ”Threatii” Backman ja Jesse ”Roarr” Kaila. Overwatchin puolella nähdään puolestaan ainakin striimaaja Auvo ”Gilnor” Kuuselan joukkue.

Hearthstone-ammattilaisturnauksen karsinnat käydään lauantaina ja pudotuspelit sekä finaali sunnuntaina. Overwatch- ja Hearthstonen harrastelijaturnaus käydään lauantaina. Tapahtumasta tehdään suoraa lähetystä Tampereen eSports Klubin Twitch-kanavalle.

”Tarkoituksena on rakentaa jatkuva vuotuinen tapahtumakonsepti, joka kerää Tampereen alueen peliharrastajat yhteen saman katon alle. Pelaamista voi harrastaa muutenkin kuin yksin kotona, ja sen tuominen esille on tärkeää. On hienoa saada mukaan myös paikallisia pelialan yrityksiä ja yhteistyökumppaneita”, kommentoi Mika Suikkanen, yksi tapahtuman pääjärjestäjistä.

Suoran kilpapelaamisen lisäksi tapahtumassa nähdään myös speedrun-osio, jossa Finnruns-yhteisön jäsenet sekä TheKotti esittelevät taitojaan. Pelaamisen lisäksi tapahtuma pitää sisällään seminaareja pelinkehittämisestä ammatinvalintana sekä muista peleihin liittyvistä aiheista. Erilaisissa workshopeissa voi tutustua lauta- ja roolipelaamiseen tai harjoitella peligrafiikoiden tekemistä.

Tapahtumassa on myös esillä Suomen Pelimuseon Minun pelihistoriani-näyttely sekä laaja kattaus vapaasti pelattavissa olevia pelikonsoleita aina retrohenkisesta PlayStation Onesta uusimpiin laitteisiin. Lisäksi Tamperelainen virtuaalielämyskeskus Portaali tarjoaa mahdollisuuden kokea VR-elämyksiä popup-pisteellään.

Liput tapahtumaan maksavat 10€ (opiskelijoilta 5€) ja ne voi ostaa etukäteen verkkokaupasta tai paikanpäältä. Tapahtuman ovet aukeavat molempina päivinä kello 12 ja ohjelma jatkuu iltaan saakka. Tarkan ohjelman löydät täältä.