Tampereella toimiva e-urheiluorganisaatio YMCA eSports julkisti eilen yhteistyöprojektinsa Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:n kanssa. ”Kivaa tekemistä sairaala-arjen vastapainoksi” -projektin osana järjestetään paljon sairaalassa oleville lapsilla, nuorille ja heidän perheilleen tarkoitettu peli-ilta, joka pidetään YMCA Tampereen tiloissa 15.01.2019 kello 17-20 (Hämeenpuisto 14 F).

Illan tarkoituksena on ”tutustua pelien maailmaan niin koneilla kuin puhelimilla”Tiloissa on illan aikana käytössä kuusi konetta, keittiö ja oleskelutila.

YMCA Tampereen esports-koordinaattori Jesse Halme kertoi, että yhdistyksestä oltiin alunperin otettu heihin yhteyttä yhteistyön toivossa. Hän uskookin vahvasti pelaamisen voivan parantaa potilaiden arkea.

Nyt meillä on mahdollisuus näyttää heille myös PC -pelaamista, ja tuomme myös VR-mahdollisuuden ja uuden sukupolven konsolit heidän eteensä näihin iltoihin. Perheen kanssa pääsee esimerkiksi pelaamaan vuoristorata-pelejä tai sukeltelemaan. Vaikeasti liikuntarajoitteisille lapsille tämä on unelma, että pääsevät kokemaan tämmösiä asioita.

Haluamme myös tuoda perheitä yhteen. Ei se arjen pyörittäminen ole oman perheen kesken aina helppoa, ja olisikin hienoa että perheet pääsisivät tutustumaan tässä tapahtumassa ja voisivat mahdollisesti antaa tulevaisuudessa vertaistukea toisilleen”, Halme selitti.

Halmeen mukaan unelmana olisi, että tukijoiden avulla YMCA Tampereen esports-hanke pystyisi tarjoamaan unohtumattomia kokemuksia ilmaiseksi läpi vuoden. Myös muitakin suunnitelmia on jo tosin pöydällä.

Esports-hanke tulee jatkumaan tulevaisuudessa myös erilaisin hyväntekeväisyystempauksin. Neuvottelut ovat käynnissä jo eturivin artistien kanssa, mutta sen enempää en voi tällä kertaa asiasta paljastaa!”

Ilmoittautumiset tulee lähettää Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:n ”Kivaa tekemistä sairaala-arjen vastapainoksi” -projektin työntekijä Sanna Majalle 8.1.2019 mennessä osoitteeseen sanna.maja@tampereenlastenklinikantuki.fi. Projektin tukemisesta kiinnostuneet voivat ottaa yhtettä Jesse Halmeeseen osoitteessa jesse.halme@ymca.fi.

Lähde: YMCA Tampere Kuvalähde: YMCA Tampere