Alkava PUBG-vuosi on alkanut erinomaisesti, kun kansalliset liigat ovat saatu hetkellisesti päätökseen ja kevään huipputurnaukseen on saatu alueiden parhaat PUBG-joukkueet. FACEIT Global Summit PUBG Classic on ollut tähänastisista turnauksista ammattimaisimmalla otteella toteutettu kokonaisuus, ja tänään ratkeaa, mikä joukkue nappaa voittajan tittelin nimiinsä! 

Hieman kolmen jälkeen alkavat finaalit ovat piste i:n päälle tässä, jo suhteellisen mittavaksi muodostuneessa turnauksessa. Keskiviikkona alkanut rupeama on jo niittänyt kahdestakymmenestä joukkueesta kahdeksan, kun lauantain ja sunnuntain finaalisarjaan mahtui yhteensä vain 16 joukkuetta. Muun muassa suomalainen ENCE, joka voitti Eurooppaliigan kirkkain tuloksin, tipahti niukasti perjantaina pidetyssä Elimination-vaiheessa. 

Spekulaatioita voittajasta 

Nyt tulee sitten epävirallisia pitkävetotipsejä. Allekirjoittanut laittaisi tältä päivämäärästä rahansa etelä-korealaisille ja jenkeille. Turnauksen kärkisijoja pitävät korealainen OP Gaming ja OGN Entus. Molemmat joukkueet nappasivat kana-ateriat eilisen kuuden ottelusarjan aikana, ja pisteitä on ropissut tasaiseen tahtiin myös tapoista.  

Tällä hetkellä kohti pronssisijaa marssii Jenkeistä lähtöisin oleva Shoot to Kill. STK oli eilisen ottelusarjan viimeisissä rähinöissä jokaisella kierroksella mukana, ja mikäli nousukiito jatkuu samanlaiseen tahtiin, voidaan joukkueelle povata jopa pronssiakin kirkkaampaa mitalia. 

Toinen iltaa kohden päätään nostanut joukkue oli suomalaisvahvisteinen Team Liquid. Suomalainen parivaljakko Jere “Jembty” ja Samu “Sambty” Kauppinen napsivat pisteitä varsin tehokkaasti illan viimeisessä ottelussa. Tämä yhden ottelut pieni comebäcki käytännössä mahdollisti Liquidin mahdollisuuksia tätä päivää varten huomattavasti. Joukkueella on vielä varsin realistinen mahdollisuus viedä koko viikonloppu nimiinsä. 

Suomalainen Winstrike ei päässyt eilen kertaakaan voiton makuun, mutta muutama pronssisija edellyttää tällä hetkellä pistetaulukossa sijaan 11. Matkaa on vielä podiumille, mutta kaikki ovet ovat vielä avoinna. 

Hiukan yllättäen turnauksen jumbosijoilta löytyy suhteellisen menestyksekkäitä joukkueita. Cloud9 ja ja Ninjas in Pyjamas lymyilevät sijoilla 15. ja 13. Ja vihoviimeiselta sijalta löytyy Indonesialainen Aerowolf One. Näillä ja muilla häntäpään joukkueilla on todellinen tahkoaminen ja miltei mahdoton tehtävä edessä, mikäli tästä halutaan vielä kohti huippua. 

Turnauksen voittaja ja lopullinen pistetilanne varmistuu tänään illalla, kun kolmen aikaa alkava kuuden ottelun sarja saadaan päätökseen. Kaikki ottelut ovat nähtävillä suorana Yle Areenasta suomeksi selostettuina. Selostajina toimivat Matti “c0pter” Korvenmaa ja Pauli “M00nForrest” Anttila. Kansainvälinen striimi löytyy Faceitin viralliselta twitch-kanavalta.