Uutisoimme jo jokin aika sitten, miten suomalainen viihdeteollisuus ottaa aimo harppauksen eteenpäin kun lineaariseen televisioon saadaan vihdoinkin Playerunknown’s Battlegroundsia – ja se päivä on vihdoinkin täällä!

Tänään TV2:lla näytetään FTW Live x PUBG – turnauksen finaali suorana kello 22.00 alkaen. Yle FTW:n luotsaama PUBG-turnaus isketään katsojien vastaanottimiin Aleksi ”MrJallu101” kolin ja Pauli “M00nForrest” Anttilan juontamana. Illan jakso on ohjelman ensimmäinen perinteisessä televisiossa näytettävä, mutta aikaisempien näyttöjen perusteella Yle FTW ja PUBG Finland ovat saaneet varsin aikaan mukiinmeneviä tapahtumia.

Matti “copter” Korvenmaa antoi aiemmin Eurheilu.comille kommentit asiaan liittyen:

”PUBG Finland ja Yle FTW välinen, molempia osapuolia hyödyttävä yhteistyö alkoi jo keväällä pidetyn FTW x PUBG -turnauksen merkeissä ja jatkui Assembly Summer 2018 -tapahtumassa. Näiden turnausten pohjalta syntyneen saumattoman yhteistyön tuloksena siirtyminen suoraan TV-lähetykseen on looginen seuraava askel molemmille osapuolille. 

Olemme innoissamme, että tehdyn työn tulokset alkavat molemmin puolin tuottamaan hedelmää ja pääsemme yhdessä tekemään tapahtumaa, joka nostaa koko Suomen PUBGkilpapelitoiminnan profiilia asteella ylöspäin. Toivomme että yhteistyön saavutuksena laajempi yleisö löytää mukaan järjestämiimme turnauksiin ja toimintamme saa kasvua sekä uusia pelaajia.”

Turnaus pelataan 16 joukkueen kesken, joista yksi on youtubettaja HurHurin kokoama sekatiimi. Muut joukkueet pääsivät lopputurnaukseen karsintojen kautta, joissa oli mukana yhteensä 64 joukkuetta. Lopputurnauksessa mukana olevat joukkueet ovat alla olevassa kuvassa.

 

Yle FTW Live x PUBG TV Joukkueet

 

Tätä ensimmäistä juhlallista hetkeä ei siis missään nimessä kannata jättää katsomatta, joten Eurheilu.comin virallinen suositus on kohdistaa vastaanottimet Yle Kakkosen taajuuksille kymmeneltä, ja nauttia suomalaisen PUBG-scenen harppausta kohti valtakunnallista tietoutta.

Kuvalähteet: Yle FTW Live x PUBG