Yhdysvaltojen Atlantassa pelattu viikon mittainen Counter-Strike: Global Offensive -turnaus ELEAGUE CS:GO Premier on saatu päätökseen. Miljoonataisteluun osallistuivat kahdeksan maailmanluokan huippunimeä, joista finaalissa toisensa kohtasivat Team Liquid ja Astralis.

Astralis aloitti finaalin aivan uskomattomalla dominoinnilla voittaen ensimmäisestä kartasta 14 kierrosta putkeen. Team Liquid onnistui viime metreillä taistelemaan itselleen viisi kierrosta, mutta se ei riittänyt kaatamaan tanskalaisjoukkueen hallitsemaa Infernoa. Ensimmäinen kartta päättyi tuloksiin 16-5.

Toinen kartta Nuke antoi Liquidille mahdollisuuden tasoittaa tilanteen. Taistelu oli tiukempaa kuin aiemmin, mutta Astralis onnistui lopulta hyppäämään taas niskan päälle. Toisen kartan lopputulokset (16-12) toivat tuoreelle voittajalle puoli miljoonaa dollaria, sekä yhden historian puhtaimmista turnausvoitoista.

Astralis ei turhaan ole HLTV:n ranking-listauksen ykkösenä – joukkue ei hävinnyt ELEAGUE CS:GO Premierin aikana yhtäkään karttaa, taakse jäi putipuhdas kahdeksan voiton putki. Turnauksen MVP-titteli annettiin tanskalaispelaaja Nicolai ”device” Reedtzille.

Mousesportsillakaan ei mennyt huonosti, vaikka joukkue ottikin myös 0-2 häviön Astraliksesta semifinaaleissa. Miikka ”suNny” Kempin edustama joukkue sijoittui lopulta jaetulle kolmannelle sijalle ja ansaitsi itselleen 80 000 dollaria.

Counter-Striken huippuluokan turnauskalenterissa on tällä hetkellä noin kuukauden mittainen tauko. Seuraava suuri turnaus on vasta elokuun 29. päivä alkava DreamHack Masters Stockholm, johon muun muassa Astralis ja mousesports on kutsuttu.

ELEAGUE CS:GO Premier 2018 -tulokset

  • 1. Astralis – 500 000 $
  • 2. Team Liquid – 200 000 $
  • 3.-4. mousesports – 80 000 $
  • 3.-4. Natus Vincere – 80 000 $
  • 5.-6. MIBR – 40 000 $
  • 5.-6. fnatic – 40 000 $

Lähde: HLTV, kuvat: ELEAGUE / John Nowak