Valve jyrähtää valmentajien huijaamisesta – Kamera-bugin käyttäjille pelikieltoa Valven turnauksiin

Valve kertoi uusimmassa blogi-postauksessaan ottavansa järeät aseet käyttöön valmentajien kohdalla. Tästä lähin valmentajat eivät saa olla palvelimella, samassa huoneessa pelaajien kanssa taikka millään muullakaan tavoin kommunikoida pelaajien kanssa Valven sponsoroimissa turnauksissa. Tämän lisäksi ESIC:n syyskuussa antamien kieltojen perusteella Valve jakoi pelikieltoja tuleviin Valven tapahtumiin. Valve kertoo postauksessaan kahden huijaus”pisteen” aiheuttavan valmentajalle yhden Valve-turnauksen kiellon, kolmen huijaus”pisteen” tuovan kahden turnauksen kiellon ja niin edellee. Kuudes huijaus”piste” on kuitenkin se, mihin Valve vetää rajan ja kuudennesta pisteestä alkaen on valmentaja kielletty osallistumaan Valven turnauksiin lopullisesti. Tämä tarkoittaisi nykyisessä tilanteessa esimerkiksi Slaava ”Twista” Räsäsen olevan kielletty osallistumasta Valven turnauksiin tulevaisuudessa.

Valmentajabugin käytön takia Ninjas In Pyjamasin entinen valmentaja Faruk ”pita” Pita kritisoi Valvea Twitterissä, huomauttaen yhtiötä siitä, että he saivat kyllä tiedon valmentajabugin olemassaolosta jo vuonna 2018 vaikka väittävät kuulleensa siitä vasta syksyllä 2020. Pita jakaa päivityksessään jälleen kuvankaappausta, jossa hän kertoi jo vuonna 2018 tapahtuneesta valmentajabugista pelikehittäjälle. Tähän päivään mennessä Valve ei ole vastannut edes lukeneensa Pitan viestejä.

Päivityksen mukana myös positiivisia muutoksia – Alivoimalla pelaavalle joukkueelle apua rahabonuksen muodossa

Viimeisimmässä päivityksessä Valve poisti tietokonepelaajien yhdistämisen peliin kun joukkue menettää syystä tai toisesta pelaajan. Nyt Valve on hieman korjaillut aikaisempaa erhettään lisäämällä kilpailulliseen 5v5-pelimuotoon sekä 2v2-pelimuotoon ”Shorthanded Loser Income” -bonuksen, joka astuu voimaan joukkueen menettäessä pelaajan jonkun muun syyn takia kuin pelaajan pois potkimisen takia. Tämä bonus on 1000 pelinsisäisen rahan arvoinen ja se tulee joukkueelle jolla on vähemmän pelaajia kuin vastustajalla sen jälkeen kun puoliskolla on pelattu vähintään kolme kierrosta alivoimalla.

Tämän lisäksi 5v5 ja 2v2 -pelimuotoihin lisättiin tekninen aikalisä, joka käynnistyy automaattisesti kun ensimmäinen joukkuekaveri poistuu yllättäen palvelimelta. Aikalisä on kahden minuutin pituinen, mutta se loppuu heti, jos joukkuekaveri liittyy takaisin palvelimelle.

Lisänä päivityksessä tuli Danger Zone -pelimuodon mestareille loistava päivitys, sillä tästä lähin laskuvarjo ei aukea itsestään.

Mitkä ihmeen RMR-tarrat? – Vuoden 2021 RMR alkaa ”nollista”

Valve kertoo blogipostauksessaan myös uusista RMR-tarroista, joiden tarkoitus on juhlistaa vuoden 2020 Valven sponsoroimissa turnauksissa parhaiten onnistuneita joukkueita. RMR-turnaukset olivat alunperin tarkoitettu karsinnoiksi Major-turnaukselle, mutta koska Major-turnaus peruttiin, Valve halusi juhlistaa vuoden 2020 parhaita joukkueita. Tarroissa nähtävät joukkueet olisivat olleet joukkueet, jotka olisi kutsuttu vuoden 2020 Major-turnaukseen, jos sellainen olisi järjetetty. Vuoden 2020 RMR-tulokset ovat nähtävissä täältä.

Vuonna 2021 RMR-turnaukset toimivat täysin samalla tavalla kuin myös vuoden 2020 turnaukset. Kaikkien joukkueiden pisteet nollataan, mutta vuoden 2020 Legends, Challengers ja Contenders -joukkueet palkitaan seuraavan vuoden RMR-pisteillä. Legends-joukkueet saavat 600 pistettä, Challengers-joukkueet 300 pistettä ja Contenders-joukkueet 100 pistettä. Tulevaisuudessa myös vaihtopelaajien vaihto turnausten välissä on sallittua ja joukkueet voivatkin lisätä kokoonpanoonsa vaihtopelaajan. Alkuperäisen pelaajan palauttaminen kokoonpanoon ei enää laske joukkueen ansaitsemia RMR-pisteitä.

Tarkemmat tiedot 2021 RMR-turnauksien pisteytyksistä löytyy Valven blogipostauksesta.

Lähteet: Valven päivitys

Päivityksen muistiinpanot