Eiliseen saakka Valve on kieltänyt pelaajia osallistumasta CS:GO:n major-turnauksiin, mikäli pelaaja on ikinä saanut VAC-bannit. Tämä päätös on vaikuttanut esimerkiksi Elias ”Jamppi” Olkkosen peliuraan, sillä päätös käytännössä tuhosi hänen CS:GO-uransa, ja Olkkonen vaihtoi vuoden alussa Valorantiin. Nyt kuitenkin sääntöjä on muutettu, joten vaikka pelaajalla olisi jokus saanut VAC-bannit, voi hän tästä eteenpäin osallistua kyseisiin turnauksiin – tietyin rajoituksin.

Jotta pelaaja voi osallistua arvoturnauksiin, tulee bannien olla vähintään viisi vuotta vanhat. Pelaaja jää turnausten ulkopuolelle, mikäli on saanut VAC-bannit pelattuaan major-turnauksessa tai sen karsinnoissa.

Olkkosen vuonna 2015 luoma Steam-tili sai VAC-bannit Olkkosen myytyä sen ystävälleen. Vaikka Olkkonen on kiistänyt huijanneensa pelissä, on Valve katsonut tilin kuuluneen hänelle, eikä hän tästä syystä ole saanut osallistua Valven järjestämiin major-turnauksiin, ja tämä on maksanut hänelle esimerkiksi paikan OG:ssa syksyllä 2019 sekä viime vuoden lopulla paikan ENCEn aktiivisessa kokoonpanossa. Olkkonen haastoi Valven oikeuteen, mutta käräjäoikeus päätti jättää kanteen tutkimatta. Olkkosen valitus on hovioikeuden käsittelyssä.

Olkkonen vaihtoi vuoden alkupuolella Valorantiin, ja on osa Team Liquidin kokoonpanoa. Striimissään Olkkonen on sanonut, ettei mieti tällä hetkellä paluuta CS:GO:hun, vaan keskittyy Valorantin suuriin karsintoihin.

Monet ovat seuranneet Olkkosen tapausta tarkasti, ja vaikka Valven päätös onkin iloinen uutinen, on se aiheuttanut myös selkeitä turhautumisen tunteita – lähinnä siksi, että päätös julkaistiin tässä vaiheessa. Olkkonen on yrittänyt selvittää tilannetta jo pidemmän aikaa, mutta Valve ei ole juurikaan asiaan reagoinut. ENCEn markkinointijohtaja Joona ”natu” Leppänen re-twiittasi Valven uutisen saatesanoilla ”Et oo tosissas”.