Overwatchin Competitive Quen on tarkoitus olla kovan kilpailun tyyssija, jossa niin harrastajat kuin ammattipelaajatkin voivat hioa taitojaan ja kehittää itseään. Pelaajat ovat kuitenkin kritisoineet pelimuotoa sen lukuisista ongelmista, joihin lukeutuvat joukkueiden tasapainottaminen, pelin Skill Rating -järjestelmä (SR), sekä muiden pelaajien häiritsevä tai muuten haitallinen käytös.

Nyt Blizzard onkin ottamassa pieniä askelia asian korjaamiseksi. Overwatchin pääkehittäjä Scott Mercer julkaisi eilen Blizzardin foorumeilla viestin, jossa hän kertoi Competitiven tulevista, varsin merkittävistä, muutoksista.

Ensinnäkin Blizzard tulee kaventamaan joukkueen korkeimman ja matalimmat pelaajan sallittua SR-eroa. Muutosta valmisteltiin jo viime päivityksen yhteydessä, mutta Blizzard testaa vielä erisuuruisten erojen vaikutusta pelikokemukseen ja otteluiden odotusaikoihin. Muutos tullaan ottamaan käyttöön tammikuussa alkavalla kahdeksannella kaudella.

Tämän lisäksi luvassa on merkittävä muutos competitiven SR-pisteiden ansaitsemiseen. Tällä hetkellä Overwatch käyttää "taitoon perustuvaa" SR-systeemiä, jossa ottelun myötä hävittyjen ja ansaittujen SR-pisteiden määrään vaikuttavat useat eri tekijät, mukaan lukien pelaajan oma suoritus.

Kyseinen systeemi on kerännyt paljon kritiikkiä, sillä sen on käytännössä mahdotonta seurata kaikkia ottelun kannalta tärkeitä päätöksiä ja suorituksia. Näin ollen systeemi on painottanut tilastollisesti merkittävien suoritusten määrää, kuten esimerkiksi parantamista, eliminaatioita tai aiheutettua vahinkoa.

Tämä on luonut tilanteen, jossa pelaajia kannustetaan keskittymään parhaimmalla hahmollaan pelaamiseen, sillä tämän kanssa he häviävät vähiten ja voittavat eniten SR-pisteitä. Myös hahmon vaihtaminen kesken ottelun ei välttämättä ole suotuisaa, sillä systeemi vertaa ottelun aikaista suoritusta hahmon keskiarvoon. Jos pelaaja siis vaihtaa hahmoa kesken pelin, on tämän huomattavasti vaikeampi suoriutua keskiarvoa paremmin.

Nämä ovat merkittäviä ongelmia pelissä, jonka ydin on rakennettu hahmojen vaihtamisen ympärille.

Tästä syystä Blizzard tulee kahdeksannesta kaudesta eteenpäin poistamaan taitoon perustuvan SR-systeemin Platinium-tasoa korkeammilta pelaajilta. Toisin sanoen näiden SR-ansaitsemiseen tulee siis vaikuttamaan ainoastaan se, päättyykö ottelu voittoon vai häviöön.

"Etenkin pelin korkeammalla tasolla, jossa jokainen SR-piste merkitsee, emme halua henkilökohtaisen suorituksen optimoinnin häiritsevän pelaajia. Heidän pitäisi yrittää ainoastaan VOITTAA", Mercer selitti.

Lähde: Scott Mercer Kuvalähde: Blizzard