Aiemmin tänään Team Gigantti ilmoitti omalla Twitter-kanavallaan luovuttavansa ensi kaudesta alkaen oman paikkansa Overwatch Contenders -liigassa. Team Gigantti on Gigantin sponsoroima joukkue, joka on toiminut koko historiansa aikana Overwatchin parissa tuottaen huippupelaajia Overwatchin ykkösliigaan. Lisäksi joukkue on onnistunut voittamaan kaksi kertaa Euroopan mestaruuden.

Team Gigantti on ollut hieno menestystarina ja joukkue on toiminut ponnahduslautana monille huippupelaajille. Nyt on kuitenkin aika keskittyä tulevaan ja Gigantti jatkaa suomalaisen e-urheilun tukemista ja kehittämistä tulevaisuudessa uusilla tavoilla. Näin Gigantin markkinointijohtaja Sami Särkelä kommentoi joukkueen tiedotteessa.

Team Gigantti perustettiin elokuussa 2017, ennen Gigantin sponsorijoukkueeksi siirtymistään joukkue tunnettiin nimellä Rest in Pyjamas. Vaihdoksen jälkeen Team Gigantti aloitti heti ensimmäisenä vuotena joukkueen menestystarinan, sillä se onnistui voittamaan Euroopan mestaruuden lokakuussa 2017. Mestaruuden jälkeen joukkue joutui aloittamaan lähes nollasta, sillä joukkueen useampi runkopelaaja siirtyi pelin ykkösliigaan.

Toisen Euroopan mestaruuden Team Gigantti onnistui voittamaan heti tammikuussa 2019, sekä se pelasi kotiyleisönsä edessä Assembly Winter 2019 -tapahtumassa edeten aina finaaliin asti. Kahden voitetun mestaruuden väliin mahtui myös alamäkiä, sillä joukkue menetti jokaisen kauden jälkeen useamman runkopelaajan Overwatchin ykkösliigaan Yhdysvaltoihin. Useiden pelaajamuutosten myötä näytti pitkään, että joukkueen menestystarina loppuisi jo vuonna 2018.

Kuluvan vuoden aikana Team Gigantti pelasi Overwatch Contenders -liigaa kaksi kautta, joissa se sijoittui ensimmäisenä sijoille 3-4. ja jälkimmäisellä kaudella eteni aina finaaliin asti sijoittuen lopulta toiseksi. Tämä oli joukkueen toistaiseksi viimeinen sijoitus.

Team Gigantin toistaiseksi viimeiseksi kokoonpanoksi jäi:

  • Otto ”Milkyman” Saren
  • Joonas ”Zappis” Alakurtti
  • Tuomo ”Davin” Leppänen
  • Lucas ”Leaf” Loison
  • Aleksi ”Zuppeh” Kuntsi
  • David ”Lilbow” Moschetto

 

Lähde: Team Gigantti
Kuvalähde: Team Gigantti (Twitter)