Finnish Esports Leaguen (FEL) Overwatch-Cup huipentui tänään Finnkinon Tennispalatsissa järjestetyssä finaaliottelussa. Ottelun palkintopotti oli 8000 euroa, jonka lisäksi se toimi Overwatchin eSM-otteluna.

Vastakkain olivat varsinainen Daavid ja Goljat: Kaksinkertainen Euroopanmestari Team Gigantti puolusti suomenmestaruuttaan varsin uutta tulokasta Esteetöntä Imurointia vastaan. Tahto kannustaa selvää altavastaajaa oli varmastikin monen Overwatch-fanin kohdalla kova.

Ottelun ensimmäinen erä pelattiin Lijang Towerissa. Goats-kokoonpano vakiintui käyttöön heti erän alussa ja Esteetön Imurointi näytti potentiaalia vanhaa konkaria vastaan kyetessään kaapata Control Pointin ja pitämään sitä hallussaan. Team Gigantin yksilötaidot kuitenkin näkyivät selvästi ja erä taipui heidän hyväkseen.

Toinen erä pelattiin Junkertownissa ja tässä vaiheessa Team Gigantti alkoi päästä täyteen höyryyn. Esteettömän Imuroinnin puskuyritys kantoi köyhää hedelmää ja Team Gigantti pysäytti payloadin puolimatkaan ennen ensimmäistä checkpointia. Kun erä kääntyi Team Gigantin hyökkäysvuoroon, saivat he puskettua payloadin perille asti varsin vaivattomasti. Ottelutilanne oli tässä vaiheessa 2-0 ja Team Gigantti oli vain yhden erävoidon päästä mestaruusmaljasta.

Kolmas erä pelattiin Hanamurassa. Nurkkaan ajettu Esteetön Imurointi turvautui Bunker-kokoonpanoon, jossa Torbjörnin turrettia suojeli Orisa. Tämä kuitenkin mureni nopeasti Team Gigantin Mei-Goats-kokoonpanon edessä. Team Gigantti kaappasi kolmannen checkpointin kun aikaa oli vielä 2:38 minuuttia jäljellä. Hyökkäysvuorollaan Esteetön Imurointi päätyi Orisaan, Roadhogiin, Torbjörniin, Anaan, Zenyattaan ja Meihin. Puskeminen jatkui aina viime sekunnille asti, mutta joukkue ei onnistunut kaappaamaan edes ensimmäistä checkpointia.

Näin ollen Team Gigantti kruunattiin 3-0 suorituksella jälleen kerran Overwatchin eSM-mestariksi. Vaikka näiden ylivoima olikin kiistaton, on silti pakko myös ihailla kaikki muut joukkueet runkosarjassa peitonnutta Esteetöntä Imurointia, josta toivottavasti kuullaan vielä lisää. Voitostaan Team Gigantti ansaitsi mestaruuden lisäksi 5000 euroa ja Esteetön Imurointi palkittiin 3000 eurolla.

Ottelun MVP-pelaajan palkittiin Team Gigantin Aleksi ”Zuppeh” Kuntsi.

Kuvalähde: FEL