Overwatch Contenders on edennyt jo yli kauden puolenvälin. Joukkueiden voimasuhteista on saatu jonkinmoista osviittaa, mutta lohkojako ja tulevat ensikohtaamiset tarkoittavat, että yllätyksiä on todennäköisesti luvassa.

Tällä hetkellä Suomen kunniaa puolustaa tehokkaimmin viime kauden hopeamitalisti Team Gigantti, joka seisoo Euroopan B-lohkon toisena 3-0 voittotuloksella. Gigantin pahimmat vastustajat pelaavat A-lohkossa, joten mahdollisuudet puhtaaseen 5-0 lohkotulokseen ovat hyvät. Suurin este tälle on lohkon ykköseksi 3-0 tuloksella noussut CIS Hope, joka ylsi viime kaudella semifinaaleihin asti.

Contendersin muut suomalaistoivot ovat huomattavasti tukalammassa tilanteessa.  Joni ”Jofi” Ilveksen (Support) kotijoukkue We Have Org on sijoittunut Euroopan B-lohkon viidenneksi, kun taas Otto ”milkyman” Sarénin (Tank) joukkue Mayhem Academy on Pohjois-Amerikan A-lohkon neljäntenä. Vaikka mahdollisuudet neljän finalistin joukkoon sijoittumiseen ovatkin olemassa, ovat joukkueet varsin tiukan paikan edessä.

Jännitystä lisää Blizzardin vasta julkistama muutos Contendersin playoff-paikkoihin. Tämän kauden playoff-finaalit tullaan pelaamaan Overwatch World Cupin runkosarjojen yhteydessä näiden paikallisareenoilla; Euroopan Pariisissa, Pohjois-Amerikan Los Angelesissa ja Tyynenmeren Bangkokissa.

Paremmasta näkyvyydestä huolimatta muutokseen liittyy myös eräs negatiivinen seikka; paikallisturnaukseen pääsevät ainoastaan turnauksen kaksi parasta joukkuetta. Kullanarvoista lan-kokemusta on siis tällä kaudella tarjolla entistä vähemmän. Päätöstä on myös kritisoitu siitä, että se voi vaikeuttaa pelaajien suoriutumista, jos nämä pelaavat sekä World Cupissa että Contendersin finaalissa.

Overwatch Contendersin runkosarjat päättyvät heinäkuun aikana ja sen mestaruusottelut käydään syyskuussa. Tarkan otteluaikataulun löydät Overwatch Contendersin verkkosivuilta. Ottelut ovat katsottavina suorana Overwatch Contendersin Twitch-kanavalta.

Lähde: Blizzard Kuvalähde: Blizzard